xcounter
#

Найближчим часом буде завершено формування та комплектування Регіональних управлінь та 25 бригад Сил ТрО ЗСУ

2737
З 1 січня 2022 року набули чинності закони "Про основи національного спротиву" та зміни до Закону "Про чисельність Збройних Сил України"
З 1 січня 2022 року набули чинності закони "Про основи національного спротиву" та зміни до Закону "Про чисельність Збройних Сил України"

Командувач Сил територіальної оборони закликав громадян України вступати до лав резервістів: "Війна триває, і за цих умов готовність і вміння кожного українця чинити опір є важливим чинником стримування російської агресії"

Найближча мета новостворених Сил ТрО ЗСУ - сформувати резерв територіальної оборони на посади за штатом воєнного часу, а надалі — мати бригади та батальйони, здатні швидко укомплектуватись своїми резервістами, привести себе в бойову готовність та приступити до виконання завдань.

Про готовність Сил територіальної оборони їх призначення, плани та цілі розповів у відеозверненні командувач Сил територіальної оборони ЗСУ бригадний генерал Юрій Галушкін, повідомляє АрміяInform.

Читайте також: Олексій Данілов розповів про формування військ тероборони та ракетну програму України

Він зазначив, що набуття чинності закону "Про основи національного спротиву" дозволяє створити потужну та здатну до відсічи військам російського агресора систему ТрО.

Зеленський
Президент України підписав закони "Про основи національного спротиву" та про зміни до Закону "Про чисельність Збройних Сил України" 29 липня 2021 року. Чинності вони набули з 1 січня 2022 року

"Формування Сил ТрО ЗСУ вже триває повним ходом. Найближчим часом буде завершено формування та комплектування чотирьох Регіональних управлінь та 25 бригад Сил ТрО ЗС України. Бригади будуть дислоковані в кожному обласному центрі України та місті Києві, до складу бригад входитимуть від чотирьох до десяти окремих батальйонів, що розміщені в кожному районі згідно з адміністративним розподілом території України", - розповів Юрій Галушкін.

За планом, підрозділи у штаті мирного часу налічуватимуть 10 тисяч військовослужбовців. Вони стануть організаційними ядрами, яке здатне буде розгорнути й забезпечити зброєю та МТЗ підрозділи до штату воєнного часу, що, своєю чергою, дасть змогу за короткий проміжок часу збільшити Сили ТрО до декількох сотень тисяч резервістів в разі потреби.

Харківська тероборона на тренуваннях
Харківська тероборона на тренуваннях

Серед поточних цілей вказується проведення робіт з організації підготовки резервістів на базі батальйонів та бригад Сил ТрО із залученням ресурсів місцевих адміністрацій на полігонах ЗСУ та на виділених ділянках місцевості в районі чи області.

Наразі всім охочим необхідно звертатися до районних та обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання, де їм кваліфіковано дадуть роз’яснення та допоможуть оформити документи. Надалі цей процес будуть супроводжувати командири батальйонів та бригад.

"Наша мета — підготувати якомога більше громадян, адже масова готовність суспільства до збройної відсічі — це те, що може не пустити війну в нашу домівку", - наголосив бригадний генерал Юрій Галушкін.

Читайте також: Всі нові бригади тероборони вже мають необхідну кількість мінометних підрозділів