xcounter
#

Всі нові бригади тероборони вже мають необхідну кількість мінометних підрозділів

3471
Міномети МП-60 на навчаннях ТРО на Сумщині у травні 2021 року
Міномети МП-60 на навчаннях ТРО на Сумщині у травні 2021 року

Наразі вони озброєні 60-мм мінометами, але згодом можуть отримати й більш потужне артилерійське озброєння

У всіх новостворених бригадах територіальної оборони Сухопутних військ ЗСУ вже сформовані мінометні підрозділи, котрі наразі мають на озброєнні переносні 60-мм міномети.

Про це виданню АрміяInform повідомив командувач ТРО генерал-майор Анатолій Баргилевич, напередодні Дня територіальної оборони України (відзначається 3 жовтня 2021 року).

Читайте також: З 2022 року збільшиться чисельність ЗСУ: Президент України підписав закони
ТРО
Легкі міномети МП-60 активно використалися під час травневих навчань підрозділів тероборони на Харківщині

"Це 60-мм міномети. У кожній бригаді тероборони є необхідна кількість мінометних підрозділів", - відзначив він.

За його словами, наразі в Україні вже створено 25 бригад територіальної оборони, які, окрім легких мінометів, планують згодом озброїти й зразками причіпної артилерії, які на сьогодні знаходяться на озброєнні бойових підрозділів Збройних сил України.

ТРО
Навчально-методичний збір ТРО на Сумщині

"Враховуючи, що ЗСУ переходять на самохідну артилерію, всю причіпну артилерію я бачу на озброєнні у бригадах тероборони. Це дасть нам змогу ефективно боротись із противником на більших відстанях і не втрачати людей", – розповів генерал-майор.

МП-60
Бійці територіальної оборони активно навчаються використати 60-мм міномети

Нагадаємо, 60-мм міномети (МП-60 виробництва КВП "Українська бронетехніка") кілька разів були помічені під час проведення навчань підрозділів ТРО у цьому році.

міномет
Міномети УПІК-82 (калібр 82 мм) та МП-60 (калібр 60 мм) від КПВ "Українська бронетехніка" під час презентації озброєння ТРО у травні 2021 року

Варто також додати, що серед зразків нового артилерійського й високоточного озброєння, яким планують оснащувати бригади тероборони, також були представлені 82-мм міномети УПІК-82 (виробництва КВП "Українська бронетехніка") та ПТРК "Корсар" й "Стігна-П" (від ДККБ "Луч").

Читайте також: ​Готуються до найгіршого – бригада тероборони відпрацювала оборону Києва (відео)