xcounter
#

Надводний дрон успішно атакував базу 68-ої бригади кораблів ЧФ РФ у окупованому Севастополі: шибки повилітали у будинках за кілометр

72046
Кораблі ЧФ РФ у Стрілецькій бухті окупованого Севастополя
Кораблі ЧФ РФ у Стрілецькій бухті окупованого Севастополя

Попри наявність відеопідтверджень у РФ, як завжди, стверджують, що втрат немає і надводний дрон просто "вибухнув", але сила вибуху була така, що шибки повибивало у будинках, які були у кілометрі від місця атаки

Черговий успішний епізод використання надводних дронів відбувся сьогодні, 24 квітня, у ночі близько 3:30.

Як мінімум один дрон у поки що окупованому Севастополі прорвався до причалів де знаходились російські військові кораблі та вибухнув, про що свідчить відео від місцевого жителя.

Читайте також: Безпілотник з 17 кг вибухівки за 490 км від України: в очікуванні "бавовни" в цікавих місцях у РФ

OSINT спільноти вже доволі точно локалізували місце подій - Стрілецька бухта, де розміщується 68-а бригада кораблів охорони водного району Чорноморського флоту РФ.

На низькоякісному публічному супутниковому знімку від Sentinel, який був зроблений 11 квітня (на жаль більш свіжі знімки демонструють лише щільну хмарність) видно, що російські військові кораблі знаходяться у причальної стінки.

Також на знімку можливо розрізнити бонове загородження, яке тягнеться через бухту й за задумом рашистів мало убезпечити від подібних атак.

Інформації щодо пошкодження кораблів немає, більше того рашисти, стверджують, що все відбулось на "зовнішньому рейді", що вже ніяк не корелюється з наявним відеопідтвердженням та "жодних втрат немає".

Але вибух був такої сили, що вікна вибило у будинку, який знаходиться у 900 метрах від місця удару.

Водночас не слід від цієї атаки очікувати астрономічні втрати РФ у кораблях, бо з великою долею вірогідності вони були лише пошкодженні. Також слід зазначити, що 68-а бригада кораблів має у своєму складі малі протичовнові кораблі проєкту 1124М "Альбатрос-М" та різноманітні тральники.

1124М
1124М "Альбатрос-М"

А кораблі, які є носіями крилатих ракет "Калибр", включно з підводними човнами, ворог ховає значно глибше у Севастопольській та Південній бухтах, які доволі щільно перекриті боновими огородженнями.

Читайте також: У Білорусі хочуть розмістити в себе й міжконтинентальні ракети "Тополь" та "Ярс": "геніальність" ідеї просто зашкалює