xcounter
#

​На тлі кризи в галузі у Харкові проведуть Всеукраїнський з’їзд авіабудівників

554
​На тлі кризи в галузі у Харкові проведуть Всеукраїнський з’їзд авіабудівників

27 червня ц.р. у Харкові вперше в історії України відбудеться Всеукраїнський з’їзд авіабудівників. Захід проводять з метою вироблення конкретних механізмів консолідації авіабудівних підприємств та подолання кризових явищ в авіабудуванні

Про це Defense Express повідомили в Асоціації підприємств авіапромисловості України "Укравіапром".

Необхідність проведення з’їзду, як колегіального органу прийняття рішень, на думку авіабудівників, викликана кризою в галузі та відсутністю необхідних управлінських рішень. Зокрема, на цей час не прийнята Державна комплексна програма розвитку авіаційної промисловості України, відсутній центральний орган виконавчої влади, який реалізувавби державну політику в галузі авіабудування.

Читайте також: "Укроборонпром" проти "Антонова": війна за небо чи за землю?
Авіабудівники України хочуть провести з’їзд щоб намітити шляхи подолання кризових явищ в авіабудуванні

У заході візьмуть представники провідних підприємств авіапромислової галузі, зокрема ДК «Антонов», АТ «Мотор Січ», ДП «Івченко-Прогрес», компанія FED (АТ «ФЕД»), ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», та інші.

На Всеукраїнському з’їзді будуть розглянути питання про поточну ситуацію на підприємствах галузі та перспективи збереження і розвитку авіаційної промисловості України.

Президент Асоціації "Укравіапром" Віктор Попов, коментуючи рішення про необхідність скликання з’їзду заявив, що наразі авіабудування України потребує підтримки з боку держави. "Сьогодні в умовах розбудови авіабудівної галузі вкрай важливо виробити єдину державну політику у галузі авіабудування. Літаки «Антонова» сьогодні задіяні у всьому світі, доставляючи у вкрай необхідні вантажі. Ми можемо пишатися українським авіабудуванням, але саме сьогодні воно потребує державної підтримки. Нажаль досі не прийнята Державна комплексна програма розвитку авіаційної промисловості України, відсутній центральний орган виконавчої влади, який реалізувавби державну політику в галузі авіабудування", - наголосив Віктор Попов.

В Асоціації "Укравіапром" сподіваються, що до процесу обговорення ситуації в українському авіабудуванні активно долучиться керівництво України.

"З метою вироблення конкретних механізмів консолідації авіабудівних підприємств та подолання кризових явищ в авіабудування ми проводимо Всеукраїнський з’їзд авіабудівників. Ми запросили прийняти участь у з'їзді Президент України, Голова Верховної Ради України, Прем'єр-міністр України, керівники міністерств, ДК "Укроборонпром". Впевнені, що спільними зусиллями ми забезпечимо сталий розвиток українського авіабудування", - зазначив Президент Асоціації "Укравіапром"Віктор Попов.

До участі в роботі Всеукраїнського з'їзду авіабудівників запрошені:

- Президент України;

- Голова Верховної Ради України;

- Прем'єр-міністр України;

- Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України;

- Міністр оборони України;

- Міністр фінансів;

- Міністр внутрішніх справ;

- Секретар Ради національної безпеки та оборони України;

- Генеральний директор ДК "Укроборонпром";

- Голова Фонду державного майна України;

- Президент УСПП, Голова Антикризової ради громадських організацій;

- Герої України – працівники галузі;

- ректори профільних університетів України;

Постанову про скликання Всеукраїнського з'їзду авіабудівників було прийнято 18 червня 2020 року спільним рішенням Профспілки авіабудівників України, Асоціації підприємств авіаційної промисловості "Укравіапром" та Об'єднання організацій роботодавців авіаційної промисловості України.

Захід за сприяння та підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера та пройде з 9.30 до 14.00 27 червня 2020 року в готелі «Харків Палас» (проспект Незалежності, 2, м. Харків).

Організатори запрошують представників ЗМІ взяти учать у висвітленні Всеукраїнського з’їзду авіабудівників. Після завершення Всеукраїнського з’їзду авіабудівників відбудеться прес-брифінг для представників ЗМІ. Акредитація є обов’язковою і триватиме до 17:00 26.06.2020 року.

Контакти для акредитації пресавників ЗМІ: [email protected], +380938424396

Раніше Defense Express повідомляв, що представники державного підприємства "Антонов", що входить до ДК "Укроборонпром", звернулись з листом до Президента України з проханням приділити особисту увагу проблемам, які є критичними для стабільної роботи підприємства. Тоді "Антонівці" попередили, що долю ОПК країни будуть вирішувати не державні органи, а 5-7 фізичних осіб з "Укроборонпрому".

Читайте також: У чому "Укроборонпром" звинуватив "Антонов": відмова від закупівлі деталей з РФ та розробка літака з "Нептуном" (відео)