xcounter
#

На Тайвані відстрілялись з ПТРК TOW, вийшло так собі: 7 з 17, але є вагома причина

3561
Пуск ПТРК TOW збройними силами Тайваню
Пуск ПТРК TOW збройними силами Тайваню

Тайвань постійно готується до відбиття можливої агресії з боку Китаю, десант якого будуть відбивати й ПТРК TOW

На тижні що минає на Тайвані пройшли навчання з відбиття умовного морського десанту за допомогою ПТРК TOW, які встановлені на HMMWV. Вони проходили 27 та 28 серпня на узбережжі зі стрільбою по морських мішенях.

Через розміри та густонаселеність Тайваню робити секрет з навчань доволі складно, більше того, на них була запрошена преса. Але результат стрільб виявився не найкращим, лише 7 з 17 ракет влучили у цілі. Тобто 41% і це на очах у преси, об'єктивах камер та на фоні чергового витка напруженості з Китаєм, який проводить загрозливі навчання.

Читайте також: 200 млн доларів за поїздки з ноутбуками до РФ, Ірану та "Любану": з виробника Patriot стягнули штраф

Як пише CNA (центральна новинна агенція Тайваню) однією з причин такої низької результативності є старі ракети BGM-71 TOW2A, які були використані для стрільб з нових пускових установок, які, як вказується, призначені для TOW2B.

Зазначимо, що дійсно існує різниця мі у траєкторії польотуракет, зокрема TOW2B летить вище лінії візирування цілі, а бойова частина з ударним ядром підривається над ціллю. Своєю чергою TOW2A має пряму лінію атаки та класичну тандемну кумулятивну бойову частину.

Також, з огляду на офіційні фото, частина стрільб проходила і у нічних умовах, які завжди додають складності.

ПТРК TOW Тайвань

Але загалом такий показник промахів, який цілком міг бути зв'язаний не лише з рівнем підготовки, а й якістю боєприпасів, вже став предметом перевірок. У міноборони Тайваню зазначили, що її мета не покарати бійців, а аналіз реального рівня підготовки, боєприпасів та інших умов. Більше того, як виявилось половина з операторів ПТРК були новобранцями і це були їх перші пуски.

ПТРК TOW Тайвань
Читайте також: У США підняли у небо новітній ударний дрон Vanguard з пілотом: навіщо він там, якщо це БПЛА