xcounter
#

На МБАК "Бердянськ" завершено ремонтні роботи (фото)

1688
МБАК-02 P175 "Бердянськ" ВМСУ на МСЗ
МБАК-02 P175 "Бердянськ" ВМСУ на МСЗ

Малий броньований артилерійський катер проекту 58155 "Гюрза-М" вже вийшов на службу

МБАК-02 P175 "Бердянськ" зайшов на капітальний ремонт до ДП "Миколаївський Суднобудівний Завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") у червні 2020 року.

Вже через кілька місяців було повідомлено, що на катері завершена докова частина відновлювальних робіт, а 4 вересня він був спущений на воду.

Читайте також: ​Якими британськими ракетними катерами може поповнитися бойовий склад ВМС України

Відзначається, що в ході ремонту МБАК виконано регламентні роботи з відновлення конструкцій корпусу, гвинто-стернової системи, донно-бортової арматури, протекторів та системи головного двигуна, а також усунуто всі пошкодження що український катер отримав під час Російської агресії в Керченській протоці.

"Бердянськ"
Пошкодження від обстрілу захопленого росіянами МБАКу "Бердянськ"

Нагадаємо, саме МБАК-02 P175 "Бердянськ" разом з МБАК-03 P176 "Нікополь" та рейдовим буксиром "Яни Капу" 25 листопада 2018 року здійснювали перехід з Чорного до Азовського моря і в районі Керчинської протоки зазнали нападу з боку сил ВМФ та Берегової охорони РФ.

МБАК "Гюрза-М"
МБАКи "Аккерман" та "Бердянськ" прибувають для ремонту на МСЗ у червні 2020 року

Усі три судна ВМСУ були пошкоджені й захоплені, а 24 українських моряків попали в полон. Захоплені агресором катери та буксир були повернуті Україні 17 листопада 2019 року.

"Бердянськ"
МБАК P175 "Бердянськ" на МСЗ після завершення докового ремонту. Вересень 2020 року

Першим відремонтували "Нікополь" (ремонтні роботи проводили з лютого по травень цього року). Ремонтні роботи, згідно з контрактом від 30 вересня ц.р., на "Яні Капу" має виконати "Виробничо-комерційна фірма "ТОС" за 4 989 000 гривень до 30 листопада 2020 року.

Читайте також: Міністр оборони України обіцяє замовлення на "Нептун" найближчим часом