xcounter
#

На майбутньому катері ВМСУ типу Island відсутнє раніше анонсоване американське озброєння (відео)

3271
Спуск на воду відновленого патрульного катеру типу Island без озброєння, який у цьому році має бути переданий ВМСУ
Спуск на воду відновленого патрульного катеру типу Island без озброєння, який у цьому році має бути переданий ВМСУ

Днями один з американських катерів вийшов в море на випробування після відновлювальних робіт

В Балтіморі (штат Мериленд) пройшов контрольний вихід в море, під час ходових випробувань, одного з трьох патрульних катерів типу Island, котрі в цьому році мають бути передані українському флоту.

Нагадаємо, три "Айленди" (USCGC Ocracoke, USCGC Washington та USCGC Kiska), що колись належали Береговій охороні США, після прибуття в Україну створять повноцінний катерний дивізіон разом з двома катерами P190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ", які вже стоять на озброєнні ВМСУ.

Читайте також: На два патрульні катери типу Island ВМСУ встановлять американське озброєння

Наразі проходить перевірка катерів та ознайомлення з ними майбутніх українських екіпажів, які нещодавно відбули до Сполучених Штатів для проведення 10-тижневого курсу підготовки.

Island
Ніяких систем озброєння (наприклад штатної 25-мм артустановки Mk 38 Mod 0 Bushmaster) під час ходових випробувань на відео не помітно

Як можна побачити з відео, на катері демонтоване озброєння, хоч за інформацією, щораніше повідомили представники ВМСУ "є висока ймовірність, що катери надійдуть до України вже з бойовими модулями та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва".

Mk38
"Рідна" 25-мм корабельна артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster на американському катері типу Island

Також джерела в Міноборони України повідомляли, що планується додатково оснастити нові катери ще й "американськими ракетами малого радіуса дії".

BGM-176B
Ракетний комплекс малого радіуса дії Raytheon BGM-176B Griffin найбільш вірогідний кандидат для встановлення на катери Island для ВМСУ

За інформацією, що повідомив наприкінці минулого року командувач ВМСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа, очікується, що нові "Айленди" дійдуть до нас протягом наступного першого півріччя, а до кінця 2021 року набудуть всіх спроможностей".

М-110
Замість штатного озброєння патрульні катери типу Island ВМСУ озброїли "сурогатами" у вигляді 25-мм радянської автоматичної гармати М-110 з ручним керуванням

Таким чином, часу для анонсованого раніше "джерелами" встановлення американських систем озброєння залишилося зовсім небагато.

Читайте також: ​Дивізіон патрульних катерів Island ВМС ЗСУ отримав новий пункт базування