xcounter
#

На День Незалежності відбудеться урочиста передача нової техніки ЗСУ (фото)

2928
Нові БТР-4Е під час підготовки до урочистої церемонії передачі техніки ЗСУ на День Незалежності України
Нові БТР-4Е під час підготовки до урочистої церемонії передачі техніки ЗСУ на День Незалежності України

На День Незалежності відбудеться урочиста передача нової техніки ЗСУ (фото)

У четвер, 20 серпня ц.р., підготовку до майбутніх урочистостей перевірив особисто Командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський.

Зокрема він оглянув зразки бойової техніки і озброєння, які незабаром будуть передані у військові частини Сухопутних військ ЗС України.

Читайте також: Відбулися демонстраційні випробування БТР "Отаман", ББКМ "Козак-2М1" та ТБКМ "Дозор-Б" перед потенційним інозамовником (фото)
О. Сирський
Командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський оглянув нову техніку

Як повідомили у прес-службі СВ ЗСУ, модернізовану та нову військову техніку буде передано у бойові бригади, які залучаються до виконання бойових завдань в операції Об’єднаних сил.

О. Сирський
Командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський оглянув нову техніку

На фото помітні численні модернізовані танки Т-64 зразка 2017 року, БТР-4Е та БМП-1.

Бронетехніка ЗСУ
Помітні численні БТР-4Е, БМП-1 та Т-64 зразка 2017 року

Раніше Defense Express вже повідомляв, що Харківський та Львівський бронетанковий заводи регулярно передають Міноборони модернізовані танки. Ймовірно частина з цих партій буде присутня й на церемонії.

Т-64 зразка 2017 року
Танки Т-64 зразка 2017 року модернізуються на ХТЗ та ЛБТЗ. Загалом ЗСУ за останні роки було передано кілька сотень таких машин

Також, 13 серпня ц.р. прес-служба ДК "Укроборонпром" повідомила про передачу фінальної партії з чотирьох бронетранспортерів БТР-4Е. Цим самим, ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" завершило відновлений восени минулого року контракт на постачання 45 бронемашин, що був заключений з Міноборони ще у 2016 році.

БТР-4Е
Фінальна партія БТР-4Е від ХКБМ була передана Міноборони у середині серпня 2020 року

Своєю чергою, 14 серпня в мережі з'явилося відео де численні БТР-4Е прямують до Києва.

Що стосується БМП-1, то цілком можливо, що це машини які нещодавно були конфісковані у польської компанії Wtórplast S.A.

Нагадаємо, нещодавно державна компанія "Укрспецекспорт" за рішенням місцевого суду вилучила у польських приватників замовлені й оплачені 26 БМП-1.

БМП-1
Конфісковані у польської компанії Wtórplast S.A. БМП-1 відправляються в Україну / Фото: ТСН

Також відомо, що 11 серпня ц.р. (дата оприлюднення 13 серпня) було укладено договір між "Укрспецекспортом" та швейцарською компанією ALLODIUM SA щодо послуг з організації міжнародних перевезень на суму у 192 350 швейцарських франків (5 787 003,63 гривні).

Згідно з контрактом, перевезення мають відбутися протягом серпня та ймовірно стосуються доставки в Україну конфіскованих в Польщі БМП-1.

Читайте також: ХКБМ в наступному році розраховує отримати від ЗСУ великий контракт на БТР-4 та ТКБМ "Дозор-Б"