xcounter
#

"Могілізація" у прямому сенсі: один день навчання, далі – "закривати дірку" на фронті

2450
"Могілізація" у прямому сенсі: один день навчання, далі – "закривати дірку" на фронті

Один день з життя мобілізованих: бронежилет, каска – і одразу на передову

Рашисти не планують проводити бодай якусь адекватну підготовку своїх мобілізованих та ледь не одразу кидають їх на фронт – такий висновок можна зробити з інформації в соцмережах та повідомленнях Генштабу ЗСУ.

Зокрема, як відзначав наш Генеральний штаб у зведенні станом на вечір 25 вересня, російське командування відправляє "новомобілізованих" на фронт без підготовки – ними будуть доукомплектовувати підрозділи, які зазнали втрат безпосередньо на лінії зіткнення.

Читайте також: У РФ офіційно підтвердили - будуть мобілізувати студентів очної форми навчання та приглядаються до мігрантів до 50 років

Іншими словами – передусім мобілізовані будуть "затикати" дірки там, де це потрібно у першу чергу. Наприклад, як скаржиться дружина одного з мобілізованих, "підсилення" потребує 237-й танковий полк, що входить до складу 3-ї мотострілецької дивізії.

Цей полк орієнтовно на початку квітня окупанти перекинули в район Ізюма – згодом він отримав поразки під час контрнаступу Збройних Сил України на Харківщини, був вимушений тікати і наразі потребує поповнення, яке, судячи з повідомлення вище, після навчань тривалістю аж в один день, буде одразу направлене на передову.

Про "якість" мобілізованого "м’яса" Defense Express вже розповідав в окремій публікації – бійки, нетверезий стан та літня форма, коли на дворі скоро ледь не зима.

Водночас нещодавно міноборони РФ розповіло й про нові "сюрпризи" для тих, кому "не пощастило" – відповідати за їхнє матеріально-технічне забезпечення буде новопризначений генерал-полковник Міхаіл Мізінцев, який відомий тим, що командував злочинними обстрілами Маріуполя, а також вкрай зневажливим ставленням до власних підлеглих.

Читайте також: Мобілізаційна готовність армії РФ: від частин оперативної готовності до резервних та чому це важливо