xcounter
#

Мінстратегпром обіцяє, що електронний реєстр виконавців ДОЗ на повну запрацює у серпні

А поки продемонстрували робочий прототип системи
Заявлялось, що у 2021 році Збройні Сили України мають отримати перший дослідний дивізіон ОТРК "Сапсан": дві машини з пусковими установками та дві машини управління
Заявлялось, що у 2021 році Збройні Сили України мають отримати перший дослідний дивізіон ОТРК "Сапсан": дві машини з пусковими установками та дві машини управління
1542

На сьогодні замовниками укладені нові та пролонговані перехідні державні контракти майже на 61 відсоток від загального обсягу фінансування, передбаченого ДОЗ 2021. Про це було оголошено Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським на нараді з представниками держзамовників. Також було оголошено, коли саме запрацює так званий новий електронний реєстр учасників оборонних закупівель.

Про коллізію, яка склалася навколо цього реєстру, ми детально описували у нашому матеріалі "Акція "Патрон": чому армія не отримує нове озброєння за ДОЗ-2021".

Одна з "фішок" нового Закону України "Про оборонні закупівлі", який набрав чинності з початку цього року - це створення званого електронного реєстру виконавців. Укладання контрактів на закупівлю озброєннь та військової техніки для Збройних сил та інших держзамовників у 2021 році за новим Законом "Про оборонні закупівлі" з виконавцями - лише через цей реєстр. Але й досі цей реєстр не діє. Хоча на дворі - вже липень. Тож, як стверджувалось у матеріалі, "цифрова держава у смартфоні на прикладі виконання ДОЗу за новими правилами дає системні збої і раз у раз зависає".

Читайте також: Акція "Патрон": чому армія не отримує нове озброєння за ДОЗ-2021
23 липня Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський провів нараду щодо стану виконання державного оборонного замовлення у 2021 році

Проте на нараді з представниками держзамовників, яка пройшла 23 липня, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський повідомив державним замовникам, що наказом Мінстратегпрому від 20 липня 2021 року №126 "Про деякі питання формування та ведення реєстру виробників продукції, робіт і послуг оборонного призначення, закупівлі яких становлять державну таємницю", зареєстрованим у Міністерстві юстиції 23 липня 2021 року за №951/36573, надано можливість до 31 грудня 2021 року здійснювати проведення закупівель відповідно до Закону України "Про державне оборонне замовлення" згідно з річним планом закупівель та затвердженими основними показниками оборонного замовлення на 2020 та 2021 роки. Як це і передбачено прикінцевими та перехідними положеннями Закону України "Про оборонні закупівлі".

Під час наради було презентовано робочий прототип електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів

Під час наради також було презентовано робочий прототип електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів), який створюється на виконання Закону України "Про оборонні закупівлі". Учасники заходу ознайомилися з електронною конфігурацією реєстру та порядком його користування.

Пуски РСЗВ "Вільха"

"Наразі формується нормативна база для роботи реєстру, початок повноцінного функціонування якого заплановано на першу половину серпня 2021 року", – повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський.

Що ж до стану виконання державного оборонного замовлення, то "загальний обсяг фінансування оборонного замовлення на 2021 рік становить понад 27 млрд грн. Станом на сьогодні замовниками укладені нові та пролонговані перехідні державні контракти на суму більше 16 млрд грн," – повідомив посадовець.

Читайте також: Уряд затвердив Стратегію розвитку ОПК: як зміниться виробництво зброї для ЗСУ