xcounter
#

Уряд затвердив Стратегію розвитку ОПК: як зміниться виробництво зброї для ЗСУ

4958
"Укроборонпром" запевняє, що він може подвоїти виробництво зброї для ЗСУ на тлі посилення загрози від РФ
"Укроборонпром" запевняє, що він може подвоїти виробництво зброї для ЗСУ на тлі посилення загрози від РФ

Текст документу не розкривається, цю Стратегію має ще схвалити Рада національної безпеки та оборони

Під час свого засідання сьогодні, 14 квітня 2021 року, Кабінет Міністрів України затвердив Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Як наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, цей документ містить основні пріоритети та вектори розвитку українського ОПК з урахуванням усіх актуальних загроз.

Читайте також: Стало відомо, коли Україна планує створити орбітальне угрупування "розвідувальних" супутників
Українському війську потрібна сучасна зброя, зокрема - безпілотні розвідувально-ударні комплекси

Стратегія розвитку ОПК уже передана на розгляд Ради національної безпеки та оборони України. За даними деяких ЗМІ, найближче засідання РНБО має відбутись буквально завтра, 15 квітня.

Вцілому текст цього документу не розкривається. Очільник уряду назвав лише головні акценти цього документу - запровадження стандартів НАТО, корпоратизація підприємств ОПК, імпортозаміщення критичних матеріалів, підтримка інновацій через стимулюючі економічні та фінансові механізми.

У 2021 році Збройні Сили України мають отримати перший дослідний дивізіон ОТРК "Сапсан": дві машини з пусковими установками та дві машини управління

"Затвердження такої стратегії – це дуже важливий сигнал того, що Україна готова давати відсіч агресору і буде забезпечувати наших військових сучасною військовою продукцією українського виробництва", – наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Цікаво, що при цьому генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв на своїй сторінці в Facebook написав, що підприємства Концерну готові подвоїти виробництво озброєння та військової техніки на замовлення держави".

Поки що, як розповів під час онлайн-брифінгу тимчасовий виконувач обов’язків начальника Центрального управління оборонних ресурсів Генерального штабу Збройних Сил України полковник Олег Остапець, обсяг оборонного замовлення у грошовому вимірі залишається незмінним.

Варто нагадати, що за І квартал 2021 року підприємства "Укроборонпрому" передали в стройові частини всього 33 відновлених та модернізованих танки типів Т-64 та Т-72

Затрати на озброєння та військову техніку для ЗСУ у 2021 році складуть 22,7 млрд грн. Ці гроші будуть витрачені на розробку, закупівлю, модернізацію та капітальний ремонт ОВТ, засобів зв’язку та інформаційних систем.

Ще 7,4 млрд грн – буде витрачено на інфраструктуру, зокрема на будівництво нових військових баз, капітальний ремонт військових об’єктів та розвиток об’єктів підготовки військ.

Чи будуть при цьому поставки нових чи відновлених бойових літаків для Повітряних Сил - лишається невідомими
Читайте також: Українські гелікоптери Мі-8 отримають нові системи Elbit Systems для захисту від ворожих ПЗРК