xcounter
#

Міноборони України повідомило на чому зосереджено навчання наших військових у Великій Британії

14288
Начальник генштабу Великобританії Патрік Сандерс під час особистого візиту до центру підготовки бійців ЗСУ
Начальник генштабу Великобританії Патрік Сандерс під час особистого візиту до центру підготовки бійців ЗСУ

​Велика Британія реалізує програму із масштабного навчання українських військових, яка має на першому етапі охопити 10 тисяч бійців

Бійці ЗСУ у Великій Британії проходять навчання за програмою, яку спеціально розробили фахівці британської армії. А організація навчання проходить у тісній взаємодії між силовими відомствами України та Великобританії.

Зокрема для обговорення питань підготовки військовослужбовців ЗСУ до Сполученого Королівства прибув заступник Головнокомандувача ЗСУ Євген Мойсюк та командувач об'єднаних сил Апарату Головнокомандувача ЗСУ генерал-майор Едуард Москальов.

Читайте також: Ще одна країна відмовиться від радянської "літаючої труни", прощання з МиГ-21 розтягнуть на три роки

Повідомляється, що під час зустрічі були обговорені пріоритети, а також вектору розвитку майбутніх ротацій українських військових, зокрема і акценти, на які слід звертати максимальну увагу у бойовій підготовці.

Також у відомстві зазначили, що під час підготовки бійців "уся увага зосереджена на стрільбі та оборонних діях, психологічній витримці, правильних діях з евакуації поранених".

"Допомога від Великої Британії у підготовці українських воїнів є надзвичайно важливою для України. Ми цінуємо дружбу із Сполученим Королівством і дякуємо за те, що вони роблять для того щоби українці чинили опір російському агресору. Підготовлені у Великій Британії українські військовослужбовці показують результат на полі бою", - зазначив Євген Мойсюк, передає прес-служба Міноборони України.

Читайте також: У РФ визнали, що розучилися робити навіть автомати: "аналоговнетний" АК-12 знову демодернізують