xcounter
#

Міноборони Азербайджану озвучило офіційні дані по своїм втратам у війні за Карабах

867
Під час війни за Карабах Азербайджан не називав дані по втратам своєї армії
Під час війни за Карабах Азербайджан не називав дані по втратам своєї армії

За 27 вересня – 10 листопада 2020 року армія Азербайджану втратила 2783 військовослужбовці, ще понад 100 військовослужбовців числяться зниклими безвісти

Під час останньої війни за Карабах, що тривала з 27 вересня по 10 листопада 2020 року армія Азербайджану втратила убитими 2783 військовослужбовців. Ще понад 100 військовослужбовців числяться зниклими безвісти.

Про це оголосило Міністерство оборони Азербайджану. Відомство не деталізувало, під час якого періоду бойових дій азербайджанська армія отримала найважчі втрати.

Читайте також: ​Перші уроки війни за Карабах: коли високоточна зброя змінює правила гри
Нагадаємо, що Міноборони Азербайджану чи інші офіційні структури цієї країни взагалі не заявляли жодних даних про втрати своєї армії і безпосередньо під час бойових дій

У Міноборони Азербайджану наголошують, що зараз ведуть ідентифікацію за допомогою аналізу ДНК 103 убитих військовослужбовців. Продовжується розшук зниклих безвісти, їх родичів інформують.

Також в Міноборони Азербайджану говорять, що «на даний момент в медичних закладах продовжується лікування 1245 поранених військовослужбовців».

Але цю цифру не слід сприймати як остаточну кількість азербайджанських військових, які були поранені під час останньої війни за Карабах

Нагадаємо, що війна за Карабах між Вірменією та Азербайджаном почалась 27 вересня.

В ході бойових дій Азербайджан зміг зайняти значну територію та воєнним шляхом взяти під контроль Фізулійський, Джебраїльський, Занлеганський та Кубатлинський райони, що знаходились під окупацією з 1993 року. За результатами переговорів Азербайддан також отримав Лачинський та Кяльбаджарський райони, а також частина окупованого Агдамського району.

Решта території невизнаного Карабаху, а також Лачинський коридор перейшли під контроль військового контингенту Російської Федерації.

Контингент РФ замінив собою вірменські війська у Нагірному Карабасі та має виконувати миротворчі функції

Остаточні дані по втратам вірменської армії у війні за Карабах відсутні. Є заява президента Азербайджану Ільхама Алієва від 17 жовтня 2020 року що безпілотники "Барьяктар ТБ2" знищили зброї Вірменії на $1 мільярд. Зокрема, за заявами Алієва, на той момент вірмени втратили понад 200 танків та два ЗРК С-300.

Читайте також: Механізована бригада ЗСУ продовжує тренування з БПЛА Bayraktar TB2 (фото)