xcounter
#

Механізована бригада ЗСУ продовжує тренування з БПЛА Bayraktar TB2 (фото)

3558
БПЛА Bayraktar TB2 ЗСУ
БПЛА Bayraktar TB2 ЗСУ

Наразі навчання 28 ОМБр з відпрацюванням нових методів тренувань та використанням новітньої техніки продовжуються

Як повідомила прес-служба бригади імені Лицарів Зимового Походу, у середу, 2 грудня, в рамках завершальних цьогорічних інструкторсько-методичних занять, що проводяться на базі 235-го міжвидового центру підготовки військових частин і підрозділів (полігон "Широкий Лан") відбулися командно-штабні навчання.

Одним з важливих завдань цих дослідницьких навчань була оцінка спроможностей безпілотних авіаційних комплексів, які знаходяться на озброєнні в Сухопутних Військах ЗСУ, щодо їх можливостей у веденні розвідки та передачі розвідувальної інформації в умовах застосування ворогом засобів радіоелектронної боротьби.

Читайте також: ПТРК Javelin та "Стугна-П", БПЛА Bayraktar TB2, система LaserTag й легкі літаки-камікадзе: як пройшли масштабні навчання на Ширлані (відео)
28 ОМБр ЗСУ

Відзначається, що одночасно вивчались питання ефективності застосування засобів РЕБ, що знаходяться на озброєнні у СВ ЗСУ, по запобіганню веденню аналогічної розвідки з боку противника. А також спроможності українських БпАК виконувати свої бойові завдання.

БПЛА PD-2 ЗСУ

Під час цих тренувань до розвідувальних дій були залучені безпілотні комплекси "Лелека-100" (виробництва "Виробничо-інноваційної компанії "Девіро"), PD-2 (від UkrSpecSystems) та більш потужних ударно-розвідувальних БпАК Bayraktar TB2 (виробництва компанії Baykar Makina).

БПЛА

"Після закінчення дослідницьких навчань буде проведений детальний аналіз отриманих результатів та підготовлений узагальнений звіт. Крім того, будуть подані пропозиції у державне оборонне замовлення щодо поліпшення тактико-технічних характеристик БпАК", - зазначив керівник навчання командувач підготовки Сухопутних Військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

БПЛА PD-2 ЗСУ

Проте це не єдині інновації, можливості яких перевіряються під час цих КШН. Так один з залучених підрозділів бригади провів дослідження щодо роботи нової автоматизованої системи управління військами тактичної ланки.

28 ОМБр ЗСУ

"Навчання відбулись із залученням великої кількості новітніх методів керування підрозділами та програмного забезпечення, такого як "Простір" та системи LaserTag особливістю якої на сьогоднішніх навчаннях було використання цієї системи у парі з дистанційною системою відстеження, яка дозволяла керівникам навчань у прямому ефірі фіксувати "втрати", пересування та хід бойових дій в цілому", - повідомила прес-служба бригади.

БПЛА

На думку військових, застосування таких технологій дозволяє більш поглиблено аналізувати перебіг бойових дій і тактику підрозділів та вчасно знаходити слабкі місця та усувати їх.

28 ОМБр ЗСУ

Варто додати, що під час цих двоступеневих тренувань, підрозділи 28 бригади відпрацювали елементи наступальних дій з безпосереднім зіткненням з умовним противником, провели безшумне захоплення його спостережних постів.

28 ОМБр ЗСУ

Також в ході тактичних епізодів були створені нові елементи бойового порядку наших військ, відпрацьовані питання прориву підготовленої оборони противника та подальше просування воїнів бригади з метою захоплення й утримання вигідних рубежів.

Читайте також: Модернізовані БМ "Булат" засвітились під час навчань на Донбасі (відео)