xcounter
#

Модернізовані БМ "Булат" засвітились під час навчань на Донбасі (відео)

10890
Модернізовані БМ "Булат" під час навчань в зоні ООС ц у 2020 році
Модернізовані БМ "Булат" під час навчань в зоні ООС ц у 2020 році

На відновлених танках поблизу від лінії фронту відточують свої навички бійці сухопутних військ

Як відзначили в прес-службі Командування об'єднаних сил ЗС України, на сьогодні, воїни-танкісти вдосконалюють навички переміщення і маневрування на пересіченій місцевості, зміну напрямку руху та розгортання танкових підрозділів.

При цьому, тренування українські бійці проводять на достатньо сучасних машинах типу БМ "Булат", котрі були виготовлені вже в цьому сторіччі, а в останні кілька років ще й пройшли модернізацію на ДП "Завод імені В.О. Малишева".

Читайте також: Враховуючи досвід Карабаху: ЗСУ представили зразок надувного макета військової техніки (фото)

"Практичні заняття з бойової підготовки тривають щодня. Наразі танкісти відшліфовують основні елементи танкового бою", – відзначив командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

БМ "Булат" ЗСУ

За його словами, танкісти навчаються завчасно й приховано розміщувати бойові машини, маючи на меті завдати противнику максимального ураження з близької відстані раптовим вогнем прямою наводкою.

БМ "Булат" ЗСУ

"Це, насамперед дозволяє перехоплювати ініціативу та створює переваги під час ведення танкового бою", - наголосив Сергій Наєв.

БМ "Булат" ЗСУ
Відновлені та модернізовані у жовтні 2020 року на Заводі імені Малишева танки БМ "Булат"

Варто додати, що ЗСУ має на озброєнні понад 50 подібних модернізованих машин. Однак до цього часу, повідомлялося, що вони відправлені в бригаду резерву на зберігання.

Читайте також: КБТЗ передав ЗСУ партію модернізованих БТР-80