xcounter
#

МБТЗ передав ЗСУ партію модернізованих БТР-80 (фото)

3897
Модернізовані на МБТЗ БТР-80
Модернізовані на МБТЗ БТР-80

Це вже п'ята партія відремонтованої та модернізованої бронетехніки, яку миколаївці відправили замовнику у цьому році

Як відзначили у прес-службі ДК "Укроборонпром", в рамках виконання Державного оборонного замовлення 2020 року БТР-80 пройшли капітальний ремонт та відновлення всіх вузлів та агрегатів.

Також фахівці Державного підприємства "Миколаївський бронетанковий завод" провели типову модернізацію (яка з варіаціями, залежно від типу машин, останнім часом проводиться з практично усіма відновленими зразками бронетехніки ЗСУ) – встановили нові прилади спостереження, навігатор та радіостанцію.

Читайте також: ДАХК "Артем" з початку 2021 року переходить на одноденний робочий тиждень: замовлень на "Нептун", "Вільху", РС-80 та снаряди немає
МБТЗ БТР-80

"Після покращення тактико-технічних характеристик, бронетранспортери стали більш зручними у керуванні у темний час доби, адже вони оснащені новітніми тепловізорами. Обзорність та розпізнавання цілі також суттєво поліпшені. А нові прилади цифрового зв’язку БТР-80 відповідають стандартам НАТО та мають вищий рівень захищеності від радіоперехоплення", - відзначив директор МБТЗ Юрій Кравченко.

Повідомляється, що цей контракт успішно виконаний і техніка вже відправлена до місця дислокації.

МБТЗ БТР-80

"Оновлені бронетранспортери вже передано нашим військовим", - повідомив Юрій Кравченко.

Нагадаємо, зазвичай на Миколаївському бронетанковому заводі проводять ремонт та модернізацію БРДМ-2 та БТР-70 (та їх модифікацій).

МБТЗ БРДМ-2Л1
Відновлені та модернізовані на МБТЗ партії БРДМ-2Л1 відвантажені ЗСУ згідно ДОЗ-2020

Так, у цьому році повідомлялося про постачання чотирьох партій модернізованих БРДМ-2Л1 (у квітні, травні, червні та вересні), які відновив ДП "Миколаївський бронетанковий завод" в рамках ДОЗ-2020. Загалом в рамках контракту з Міноборони було модернізовано півсотні розвідувальних машин.

Читайте також: ЛБТЗ отримало від Міноборони контракт на терміновий виїзний ремонт бронетехніки