xcounter
#

МБТЗ передав ЗСУ велику партію оновлених БРДМ-2 (фото)

5116
Передані ДП "Миколаївський бронетанковий завод" модернізовані БРДМ-2Л1
Передані ДП "Миколаївський бронетанковий завод" модернізовані БРДМ-2Л1

На держпідприємстві броньовані машини пройшли капітальний ремонт та модернізацію до рівня БРДМ-2Л1

Відзначається, що під час модернізації на машині були встановлені дещо інші бічні люки с посиленим бронюванням. Також БРДМ отримали тепловізійні пристрої, сучасні радіостанції та навігатори.

Загалом на ДП "Миколаївський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром"), в рамках даного контракту з Міноборони, було відновлено близько 50 БРДМ-2Л1.

Читайте також: ХКБМ почало закупку комплектів складових для 17 нових машин на базі БТР-4
БРДМ-2Л1

При цьому зазначається, що постачання замовнику в рамках державного оборонного замовлення було виконано достроково.

"Хочу наголосити, що колектив підприємства виконав замовлення достроково навіть в досить жорстких умовах роботи – на карантині. Попри всі фейки про нібито заблоковані рахунки підприємства та зриви термінів договорів – факти говорять самі за себе! Миколаївський бронетанковий завод справно працює, незважаючи на фактор пандемії коронавірусу і стабільно забезпечує військові підрозділи МО України якісною бронетанковою технікою", – заявив директор підприємства Юрій Кравченко.

БРДМ-2Л1

Варто додати, що на початку цього року підприємство два рази намагалося закупити 46 тепловізійних систем нічного керування. Відповідні тендери були розміщені на майданчику ProZorro 21 січня (на суму у 13 025 590 гривень) та 13 лютого (на суму 15 630 704 гривні) зі строком постачання приладів до 30 червня 2020 року. Однак обидва тендери не відбулися, через відхилення пропозицій учасників торгів (ТОВ "Стар технолоджі", ТОВ "Трімен Україна» та ДК "Укрспецекспорт").

тендери
Цьогорічні тендери на закупку МБТЗ тепловізійних систем нічного керування які не відбулися

Згодом відбулася низка (в ProZorro є дані про 20 таких закупівель) дивних тендерів щодо закупівлі МБТЗ "Астрономічних та оптичних приладів" на загальну суму 3,8 млн гривень.

БРДМ-2
Перископічний приціл ПП-61АМ, прилад нічного бачення ТКН-1С та оглядовий прилад ТНПО-115

Тендери проходили у три етапи – у першому з семи лотів контракти були укладені 17 та 24 березня (зі строком постачання 11 березня — 20 березня 2020 року), у другому відбулося сім тендерів з підписанням контрактів 9 квітня ц.р. (зі строком постачання 31 січня — 14 лютого 2020 року), у третьому було шість тендерів підписаних 10 квітня ц.р. (зі строком постачання 11 березня — 20 березня 2020 року).

тендер
Перший з "дивних" тендерів на постачання "Астрономічних та оптичних приладів" маловідомими компаніями з семи лотів

Угоди були укладені з підприємствами ТОВ "Вінд Сан", ТОВ "ЛМ КОМПАНІ", КОРПОРАЦІЯ "ОБ’ЄДНАННЯ ПІДПРИЄМСТВ МАРС" та ТОВ "Діподіс".

БРДМ-2
Перископ командира ТПКУ-2Б, прилад нічного бачення з обігрівом ТВНО-2Б та оглядовий прилад ТНП-б можна легко знайти в продажу в онлайн-магазинах СНД за невеликі гроші

При цьому були замовлені:

  • 79 одиниця оглядових приладів ТНПО-115,
  • 24 трубки холодної пристрілки 14-350 в зборі та трубок холодної пристрілки 7-80,
  • 30 оглядових приладів ТКН-1С в зборі,
  • 25 прицілів ПП-61АМ (та дещо більша кількість електрообігрівних стекол для прицілу ПП-61АМ - СЕ-12, кріплення та підсвітки для нього),
  • 193 оглядових приладів ТНП-б,
  • 30 оглядових приладів ТВНО-2Б з ящиком
  • 12 оглядових приладів командира ТПКУ-2Б.

Нагадаємо, МБТЗ спеціалізується на ремонті та модернізації бойових розвідувально-дозорних машин (БРДМ) та БТР-70 (зокрема тут виготовляють версію БТР-70ДІ). Також на підприємстві розроблені ще більш сучасні версії бойових розвідувально-дозорних машин - БРДМ-2Ді, БРДМ-2ДіСв та БРМ "Мангуст".

Читайте також: ХКБМ в наступному році розраховує отримати від ЗСУ великий контракт на БТР-4 та ТКБМ "Дозор-Б"