xcounter
#

У війська передана партія відновлених БРДМ-2Л1

404
У війська передана партія відновлених БРДМ-2Л1

Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", передало Міністерству оборони України партію з 8 одиниць капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з покращеними характеристиками БРДМ-2Л1. Про це повідомила прес-служба Концерну

"Навіть в умовах карантину та надзвичайної ситуації в країні ми не зупиняли виробництво. Працювали на перспективу! Тому, як тільки новий договір з Міністерством оборони України було підписано, ми майже одразу відвантажили нашим військовим першу партію БРДМ-2 з покращеними характеристиками. Бойові завдання не можуть чекати, тому ми працювали і працюємо", – повідомляє директор МБТЗ Юрій Кравченко.

В ході капітального ремонту, спираючись на бойовий досвід українських військових, фахівці підприємства покращили характеристики базової машини БРДМ-2. Зокрема, БРДМ-2Л1 містить новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійну систему нічного керування; змінено розташування особового складу та покращено ергономіку машини за рахунок бокових люків із посиленим бронюванням, що пришвидшує десантування екіпажу та спрощує експлуатацію техніки.

Фахівці Миколаївського бронетанкового заводу завершували капремонт першої партії БРДМ-2Л1 вже в умовах національного карантину у зв’язку із епідемією коронавірусу. Як і інші підприємства "Укроборонпрому", вже місяць МБТЗ працює в особливому режимі: керівництво заводу залишило частину працівників віком старше 60 років вдома, решта фахівців – продовжують роботу із посиленими заходами безпеки та санітарно-гігієнічними заходами.

Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод" – одне із основних підприємств "Укроборонпрому", що спеціалізується на виготовленні та модернізації броньованої колісної техніки для Збройних Сил України.