xcounter
#

Maxar Technologies з космосу показала остров Зміїний, де українські захисники визначили курс російськиму військовому кораблю

Героїзм космічного масштабу
Героїзм космічного масштабу
2576

Компанія СNN 14 березня присвятила один зі своїх сюжетів острову Зміїний та його героїчним українським захисникам.

Приводом для сюжету СNN під назвою Damage to Snake Island, where Ukrainian troops defiantly rejected surrender стали перші чіткі супутникові зображення острова Зміїний, де українські військові відповіли на загрозу російського вторгнення вже широко відомими на весь світ словами: "Русский военный корабль, иди на *уй".

На знімку, зробленому у неділю Maxar Technologies, видно пошкодження деяких будівель від російських засобів враження, а також російський військовий корабель, що стоїть на якорі у Чорному морі. Корабель у морі ідентифікований Maxar як БДК класу Ropucha.

Читайте також: "Пішов слід за кораблем": над Черніговом збили бомбардувальник окупантів
Наш острів і корабель військових злочинців з космосу. Фото Maxar Technologies

Фото свідчить про початок російського вторгнення і штурм після того, як український гарнізон відхилив вимоги Росії про капітуляцію.

Спочатку було повідомлено, що усі українські захисники були вбиті, а президент України Володимир Зеленський заявив, що їм буде присвоєно звання Героя України посмертно. Але пізніше Військово-морські сили України повідомили, що українські військові живі і потрапили в полон. За даними ВМС України, гарнізон на острові відбив дві атаки російських військ, але в підсумку був змушений здатися "через відсутність боєприпасів".

Фото острова Зміїний від Maxar Technologies

Російські військові злочинці знищили інфраструктуру острова, включно з маяками, вежами та антенами – деякі з пошкоджень тепер можна побачити на новій супутниковій фотографії.

На зображенні видно, що деякі будівлі з червоними дахами у центрі острова значно пошкоджені у результаті обстрілу з боку загарбників. Хоча частини острова вкриті снігом, на острові можна побачити кратери від вибухів.

Острів Зміїний розташований приблизно за 30 миль (48 кілометрів) від південного краю українського материка у північно-західній частині Чорного моря. Це приблизно 185 миль на захід від Криму, української території, яку Росія незаконно загарбала у 2014 році.

Читайте також: Рашисти збили свій БПЛА із ЗРК "Тор" та видали його за український Bayraktar TB2