xcounter
#

Lockheed Martin показала, як лазерна зброя буде збивати ворожі ракети

3324
Lockheed Martin показала, як лазерна зброя буде збивати ворожі ракети

​Компанія Lockheed Martin опублікувала у твіттері короткий відеоролик, в якому демонструється готова до бою лазерна система, що нейтралізує ворожу ракету

У відео стверджується, що компанія розробляє лазерну зброю для захисту винищувачів та бомбардувальників на полі бою.

Сьогодні компанія представляє технології, завдяки яким можна знешкоджувати невеликі ракети, артилерійські снаряди, невеликі безпілотники, бойові катери та легкі наземні транспортні засоби, що знаходяться на відстані до 1,6 км.

Читайте також: ​Лазерна зброя на підході: як зміниться повітряне поле бою

Відстань та розміри загроз, які може знищувати лазер, будуть збільшуватися разом зі збільшенням потужності цієї зброї.

Зазначається, що повітряна лазерна система буде мати можливість збивати ракети зі швидкістю світла, що дозволить проводити операції в повітрі за несприятливих умов.

Як стверджується, лазер буде встановлений під крилами чи фюзеляжем на винищувачах та бомбардувальниках В-1В для захисту від ракет класу "поверхня-повітря" та "повітря-повітря".

Лазерное оружие истребитель
Чим потужніше лазер, тим більші цілі буде збивати лазерна зброя – а також на значній відстані

Наразі Дослідницька лабораторія ВПС США працює над програмою SHiELD, у рамках якої й створюється лазерна зброя, як мінімум з 2013 року.

Як Defense Express повідомляв раніше, військово-повітряні сили США планували розпочати льотні випробування системи лазерної зброї на винищувачі вже у 2021 році, однак згодом вони були перенесені на 2023 рік.

АС-130
АС-130 також отримає лазерну зброю

Причин декілька – на відтермінування випробувань вплинули як пандемія коронавірусу, так і деякі технічні проблеми, які розробникам поки що не вдалося владнати.Разом з тим, першим літаком, який отримає лазерну зброю, має всі шанси "артбатарея на крилах" AC-130 – про випробування бойового лазера на цьому літаку можна дізнатися в нашому матеріалі.

Читайте також: Бойові машини Stryker отримають лазерну зброю у 2022 році