xcounter
#

Бойові машини Stryker отримають лазерну зброю у 2022 році

1160
Бойові машини Stryker отримають лазерну зброю у 2022 році

Армія США буде тестувати лазерну зброю потужністю 50 кВт, починаючи з третього кварталу 2021 фінансового року. Тестувати будуть озброєння, створене компаніями Northrop Grumman і Raytheon.

26 липня 2019 року Армія США видала контракт на пришвидшення прототипування та введення в експлуатацію першої боєздатної лазерної системи озброєння. Компанії Northrop Grumman і Raytheon отримали контракт на суму $203 млн, в якому головним підрядником була визначена компанія Kord Technologies.

Керівник програми Directed-Energy Maneuver-Short Range Air Defense (M-SHORAD) зазначив, що солдати розпочнуть стрільби з лазерами з транспортних засобів вже у 2021 році.

Читайте також: Історія повторюється: у США перенесли випробування бойового лазера на винищувачах
Stryker
Раніше військові успішно протестували Stryker з 5 кВт лазером

"Військові насправді проведуть бойові стрільби, це не будуть контрактники", – запевнив генерал-лейтенант Л. Ніл Фаргуд, директор відділу Hypersonics, Directed Energy, Space, and Rapid Acquisition під час вебінару, проведеного виданням Defense News.

Армія планує об’єднати бойові машини Stryker з технологіями лазерної програми M-SHORAD з системою ППО традиційного типу (ЗКР і гармати). "В конструкції є поєднання ракет, гармат і лазерів", – стверджує Фаргуд.

Stryker лазерное оружие
Лазер потужністю 5 кВт успішно збивав безпілотники на випробуваннях

У 2022 році лазерна зброя буде інтегрована на машинах Stryker. Високоенергетична зброя призначена для захисту маневрових бригадних бойових груп від безпілотників, гелікоптерів, ракет, снарядів і мін.

Після того, як військові оцінять результати, вони планують придбати ще три додаткові машини, оснащені лазером. Зазначається, що вартість контракту на постачання чотирьох дослідних зразків потенційно може становити близько $490 млн.

Прототипи машин з лазерною зброєю є частиною ініціативи зі створення військової технології, відомої як багатоцільовий високоенергетичний лазер MMHEL (Multi-Mission High Energy Laser).

Читайте також: ​Лазерна зброя на підході: як зміниться повітряне поле бою