xcounter
#

Куди саме рашисти могли цілитися своїми Х-47 "Кинжал" під час нічної атаки

7414
Х-47 "Кинжал"
Х-47 "Кинжал"

Окупанти здійснили чергову атаку своїми ракетами "Кинжал" та Х-22, а також дронами-камікадзе типу Shahed

Російське окупаційне військо під час чергової терористичної ракетної атаки по Україні вночі 22 червня ймовірно хотіли поцілити у дамбу в Кривому Розі – таку інформацію повідомляє видання РБК-Україна з посиланням на власні проінформовані джерела. Так, ракети летіли на Дніпропетровщину, але по цілі не влучили – інформація про те, що ракети не досягли своїх цілей, також є і в черговому зведенні Командування ПС ЗСУ.

Так, у службі відзначають, що під час нічної атаки ворог випустив по Україні три ракети Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3, а також три ракети Х-47 "Кинджал" з літаків МіГ-31К та чотири іранські дрони-камікадзе Shahed.

Читайте також: Повітряні Сили ЗСУ вже вдруге відбили атаку одразу шістьох Х-47 "Кинжал"​​

Щодо дронів відзначається, що три з них були збиті нашою протиповітряною обороною. Водночас щодо ракет у ПС ЗСУ відзначають таке: "На щастя, ракети ворога не досягли своїх цілей на Дніпропетровщині. Втім, окупанти продовжують терор проти українського народу, атакуючи об’єкти критичної інфраструктури України".

Водночас як відзначає голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, внаслідок ракетного удару пошкоджено 10 приватних житлових будинків, господарську споруду, гаражі, газопровід, водогін, ЛЕП та автомобілі. Обійшлося без жертв.

Нагадаємо, що окупанти ще у вересні 2022 року цілеспрямованим ракетним ударом "Кинжалами" та "Искандером" намагалися затопити Кривий Ріг ударом, поціливши по дамбі Карачунівського водосховища.

Кривий Ріг Дамба
Ушкоджена гідротехнічна споруда у Кривому Розі (фото: офіційна сторінка Президента України)

Тоді рівень води у річці піднявся до одного-двох метрів, а підтопленими опинилися близько ста приватних будинків.

Каховська ГЕС
Каховська ГЕС до знищення окупантами з позначками місць підриву

Водночас у контексті терористичних ударів окупантів по цивільній інфраструктурі варто згадати, що окупанти нещодавно підірвали Каховську ГЕС, яку окупанти цілеспрямовано підірвали за найгіршим сценарієм.

Читайте також: ПС ЗСУ терміново отримають десятки ракет для ЗРК Patriot, щоб і надалі збивати залпи з "Кинжалів"