xcounter
#

Крізь мінні поля: Міноборони Індії уклало черговий контракт, британська фірма поставить трали

2375
На фото - індійський танк Arjun Mk1, оснащений тралом від Pearson Engineering
На фото - індійський танк Arjun Mk1, оснащений тралом від Pearson Engineering

Завдяки новій угоді підрозділи індійської армії на танках T-90S зможуть оперативніше просуватись у регіонах із високою мінною небезпекою

Британська компанія Pearson Engineering підписала контракт із Міністерством оборони Індії на поставку 1500 протимінних тралів, що мають установлюватися на танки T-90S.

Про це сповіщає портал Army Recognition.

Читайте також: Новорічні навчання ЗСУ: на суші, на воді та у повітрі (фото)

Вартість угоди та строк поставки тралів – не розголошуються. Індійське Міноборони наголошує, що додаткові протимінні трали для бронетехніки потрібні армії країни, щоб оперативніше наступати у регіонах, де існує високий рівень мінної загрози.

На цьому фото британськими мінними тралами оснащені уже індійські Т-72

Сама компанія Pearson Engineering уже раніше постачала трали для бронетехніки Збройних сил Індії: мова про БМП-2, T-72 і T-90S, і також - Arjun Mk1, основний бойовий танк індійської розробки. Субпідрядником у цьому контракті буде індійська машинобудівна компанія BEML, котра постачає свою продукцію не лише оборонному сектору, але й також – для енергетичної промисловості, добувної галузі та залізничного транспорту Індії.

Міноборони Індії наголошує та пишається тим фактом, що виробництво згаданих вище 1500 тралів для бронетехніки відбуватиметься в рамках ініціативи "Make in India", спрямованої на імпортозаміщення в оборонному секторі країни.

Цілком можливо, що додаткові протимінні трали потрібні Збройним силам Індії, щоб підготуватись до зустрічних танкових боїв із армією Пакистану. Тим більш, що сам Пакистан нещодавно придбав партію новітніх китайських танків VT-4

Як раніше розповідало Defence Express, Індія в кооперації із іноземними партнерами втілює одразу оборонних проектів.

Зокрема, 23 грудня 2020 року відбулись успішні випробування сухопутної версії зенітно-ракетного комплексу MRSAM, який був розроблений Israel Aerospace Industries у співробітництві з індійським оборонно-промисловим комплексом.

Так виглядав випробувальний пуск ракети комплексу MRSAM

З листопада 2018 року до початку січня 2021 року армія Індії отримала 91 самохідну артилерійську установку K9 VAJRA-T – ліцензійну копію південнокорейської САУ К9, що має калібр 155 міліметрів.

Для виконання цього контракту приватна індійська компанія Larsen & Toubro скооперувалась із південнокорейською оборонною компанією Hanwha Techwin.

Усього за умовами контракту армія Індії має отримати 100 таких САУ, їх загальна ціна складе 700 мільйонів доларів

Водночас, Airbus Defense and Space та індійський концерн Tata Advanced Systems Limited (TASL) підписали угоду на поставку 56 транспортних літаків С-295 для військово-повітряних сил Індії, загальною вартістю 2,5 мільярди доларів.

За умовами угоди 16 літаків С-295 будуть зібрані на потужностях Airbus Defense and Space, інші 40 таких літаків - безпосередньо на потужностях індійських підприємств.

Індія хоче закупити ці 56 літаків C-295 в першу чергу для заміни транспортних літаків Avro-748. C-295 в складі індійських ВПС мають також доповнити, а в перспективі – і замінити собою флот транспортних літаків Ан-32

Міноборони Індії активно підтримує і власне виробництво авіатехніки. Зокрема, у середу, 13 січня, в Індії уклали найбільшу в історії країни вітчизняну оборонну угоду на суму 6,5 мільярда доларів.

За угодою державна компанія Hindustan Aeronautics Limited має поставити індійським ВПС 73 винищувачі LCA MK1A Tejas та 10 навчальних версій літака.

Кожен такий літак для індійських ВПС коштуватиме близько 78 мільйона доларів.
Читайте також: Сербія продовжує переоснащення війська: армія отримала нові бронемашини Milos