xcounter
#

Кремль використовує мобілізованих з ОРДЛО, як гарматне м'ясо: з батальйону залишається не більше роти

2926
Кремль використовує мобілізованих з ОРДЛО, як гарматне м'ясо: з батальйону залишається не більше роти

Для російського командування "мобіки" з ОРДЛО немають жодної цінності

Російська насильницька мобілізація усього чоловічого населення на захоплених територіях Донбасу призвела до величезних втрат ворога.

Так званих "мобіків" з ОРДЛО рашисти використовують просто як гарматне м’ясо для виявлення вогневих позицій Збройних Сил України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: Рашисти вже вшосте намагаються поховати війська в Чорнобаївці: знищено командувача 8-ї загальновійськової армії

"Зі слів самих "мобілізованих", російське командування використовує їх в якості "живця". Тобто, як передовий ешелон розвідки боєм. Підрозділи відправляють на військових автомобілях до лінії зіткнення, ігноруючи високі втрати. І таким чином визначають розташування вогневих позицій ЗС України", - повідомили розвідники.

Через це втрати у живої сили підрозділів з ОРДЛО - катастрофічні. Один з підрозділів з 250-300 осіб, тобто приблизно батальйон, лише під час боїв 16-17 березня на Миколаївському напрямку втратив близько 200 осіб. Тобто скоротився до роти.

"Рештки підрозділу, що повернулися до Херсонської області, абсолютно деморалізовані та відмовляються від подальшої участі в бойових діях", - заявили у ГУР МОУ.

Також слід зазначити, що для економії коштів, для спорядження таких "мобіків" масово використовується зброя часів Другої світової війни - гвинтівки Мосіна. А мова про повноцінне комплектування підрозділів технікою, судячи з усього, не йдеться взагалі.

Читайте також: ЗСУ показали на що дійсно здатний Bayraktar TB2: побачити ціль за 50 км та навести артилерію