xcounter
#

Корвет PESCO для ЄС: який вигляд матимуть європейські патрульні кораблі майбутнього

5456
Один із можливих варіантів майбутнього патрульного корвета для флотів країн ЄС
Один із можливих варіантів майбутнього патрульного корвета для флотів країн ЄС

Перший корабель за цим проектом мають спустити на воду в 2027 році, його озброєння можна буде варіювати залежно від поставленого завдання

Європейське оборонне агентство (EDA) вирішило підтримати проект "Європейський патрульний корвет", він же – проект PESCO, роботи по якому спільно ведуть Іспанія, Італія, Греція та Франція.

Про це йдеться в публікації порталу Naval News.

Читайте також: Національна розробка: Туреччина хоче будувати ракетні катери за власним проектом FAC-55

Відомо, що роботи по темі проекту PESCO стартували в листопаді 2019 року. EDA почне фінансово підтримувати цей проект в 2021 році. Перший дослідний корабель в рамках цієї програми планують збудувати у 2026-2027 роках.

Майбутній європейський патрульний корвет, що розробляється в рамках проекту PESCO, має стати уніфікованою платформою такого роду для флотів усіх країн-учасниць проекту. Перспективний корвет повинен мати водотоннажність до 3000 тон, довжину корпусу 110 метрів та осадку до 5,5 метрів.

Передбачається, що на кораблях за проектом PESCO буде можливо замінювати озброєння чи інше оснащення за "модульним" принципом, відповідно поставленим завданням.

корвет для ВМС України
Майбутній корвет повинен буде виконувати завдання по охороні свободи судноплавства, боротьбі з тероризмом на морі та піратством

На даний момент відомо, що військово-морські сили Франції планують придбати від восьми до 11 кораблів за проектом PESCO.

Флот Італії може замовити вісім таких перспективних корветів для заміни своїх кораблів проекту Comandante, введених у стрій на початку 2000-х років, та кораблів проекту Cassiopea, введених у стрій на початку 1990-х років.

москітний флот для України
Корвет ВМС Італії P491 Comandante Borsini
Читайте також: Проєкт SMX31E: яким буде підводний човен майбутнього (відео)