xcounter
#

Кораблі рашистів серйозно злякалися "катера-камікадзе" і "отямилися" тільки після підриву моста – USNI

72812
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Водночас хто саме міг бути причетним до появи цього "катера-камікадзе" наразі невідомо

Ще наприкінці вересня окупанти біля Криму "знайшли" таємний "катер-камікадзе", який нібито мав "атакувати" російські кораблі в тимчасово окупованому Севастополі – росіяни у традиційній манері звинуватили в цьому Україну та підірвали цей безпілотник "після вивчення.

бпла-камікадзе надводний блпа
Таємничий надводний "БПЛА-камікадзе", який знайшли поблизу Севастополя

Водночас в U.S. Navy Institute детально проаналізували цей безпілотний надводний камікадзе по наявних у мережі фото та зробили декілька висновків щодо цієї "секретної" зброї.

Читайте також: Окупанти біля Криму "вполювали" таємничий "катер-камікадзе": що це могло бути (фото)

Один з основних висновків – цей "катер-камікадзе" серйозно налякав ВМФ РФ, який протягом трьох тижнів намагався тримати військові кораблі у захищеній гавані Севастополя, а активне патрулювання у Чорному морі флот розпочав після вибуху на Кримському мосту 8 жовтня.

На фото нижче – порівняння "катера-камікадзе", що знайшли поблизу Севастополя, з іншими "надводними безпілотниками".

Окремо в USNI акцентують на низькому профілі цього надводного безпілотника, що значно ускладнює виявлення та протидію цій зброї – безпілотну надводну зброю з вибухівкою використовували й раніше, але це зазвичай була адаптація звичайних човнів зі збереженням місця для екіпажу для тривалих місій.

"Розгадали" у виданні й деякі технічні деталі щодо "катера-камікадзе" – наразі відомо, що БПЛА оснащений водометом від канадського виробника Sea-Doo – компанія орієнтована на цивільний ринок, тож купити такий компонент – не проблема.

катер-камікадзе Крим Севастополь
З чого складається таємничий "катер-камікадзе", фото ілюстративне

Ба більше, відзначається, що на "безпілотник" було встановлено відносно нову модель водомета, ймовірно, GTX або Fish Pro. Щодо силової установки, то тут припускають, що це може бути трициліндровий бензиновий двигун від Rotax, що дозволяє розвивати швидкість до 110 км/год.

Водночас ключова особливість цього "катера-камікадзе", яку можна визначити за фото – це спосіб підриву: два виступи на носу ідентифіковані як ударні підривачі, що схожі на ті, які використовуються в авіаційних бомбах, таких як ФАБ-500.

Ймовірно, підривачі з’єднані кабелем з детонатором і боєголовкою – водночас розмір та розташування самої боєголовки наразі незрозумілі, ймовірно, вона розташована у передній частині корабля.

У ISNI також відзначають й таке – "характер "катера-камікадзе" і реакція РФ дозволяють припустити, що дрон був українського походження", однак тут варто зауважити, що наразі підтверджень цій тезі немає.

Читайте також: Командувати Чорноморським флотом РФ призначили адмірала, який "прославився" походом авіаносця "Адмірал Кузнецов" у Сирію