xcounter
#

КНДР провалила тести гіперзвукової ракети після чергової "сміттєвої" атаки по Південній Кореї

1239
Пуск ракети у січні 2024 року, фото ілюстративне
Пуск ракети у січні 2024 року, фото ілюстративне

Ракета нібито пролетіла близько 250 км, після чого вибухнула над морем

Низка західних ЗМІ з посиланням на заяву Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї повідомляють, що сьогодні, 26 червня, КНДР здійснила спробу провести випробування своєї гіперзвукової ракети у напрямку Східнокитайського моря, одразу після того, як Північна Корея здійснила чергову "атаку" в бік Південної Кореї повітряними кулями зі сміттям.

Читайте також: КНДР випустила одразу 18 ракет KN-25 під час навчань (відео)

Як відзначають у ЗМІ з посиланням на власні військові джерела, випробування цієї ракети було невдалими — вона пролетіла близько 250 км, і потім вибухнула над морем. Стверджується, що цього разу диму від ракети було більше у порівнянні з попередніми пусками, що вказує на проблеми з цим озброєнням. Ймовірно, ракета оснащена твердопаливним двигуном.

Тестування ракети проходили на тлі двох подій. По-перше, це прибуття у Південну Корею американського авіаносця USS Theodore Roosevelt, у КНДР назвали це "провокаційним актом" і традиційно погрожували необхідністю вжити необхідних заходів.

По-друге, минулого тижня Москва та Пхеньян за результатом зустрічі Путіна та Кім Чен Ина підписали договір про стратегічне партнерство, який передусім передбачає потенційну співпрацю у військовій сфері, а у США стверджували, що в обмін на боєприпаси та інше озброєння КНДР може отримати від РФ технології для удосконалення своїх далекобійних ракет та ядерної зброї.

Нагадаємо, це вже не вперше, коли КНДР у цьому році здійснює пуски своєї гіперзвукової зброї, наприклад, про один з таких пусків Defense Express розповідав у січні цього року, тоді дальність пуску була оцінена південнокорейськими військовими у 1000 км.

І водночас виникло питання, звідки КНДР взяла технології для такого озброєння, то тут може бути варіант із російським комплексом "Авангард" або ж китайським ракетним комплексом з індексом DF-17.

Читайте також: Як КНДР продала в ОАЕ ракети "Скад" та 240-мм РСЗВ, і що нам дає ця історія