xcounter
#

Китай відпрацював можливу блокаду Тайваню за допомогою літаків-копій радянського Ту-16

1705
Пара важких китайських бомбардувальників  H-6J, ілюстративне фото з відкритих джерел
Пара важких китайських бомбардувальників H-6J, ілюстративне фото з відкритих джерел

Китай із своїх H-6J ставив морські міни та скидав некеровані авіабомби у водах Південно-Китайського моря, що омивають острів Тайвань

Китай використав свої новітні важкі бомбардувальники H-6J, вдосконалену копію радянського Ту-16, для демонстративних дій в акваторії Південно-Китайського моря, зокрема – для навчального бомбометання на безлюдних островах та постановки морських мін. Про це пише портал Air Recognition.

Видання пише, що для цих маневрів був задіяний полк бомбардувальників H-6J, розміщений на острові Хайнань. Цю обставину можна сприймати так, що Китай тренується використовувати літаки H-6J для ведення морської блокади Тайваню.

Читайте також: Китай хоче заглушити ППО Тайваню переробленими у безпілотники реактивними винищувачами типу МіГ-19
Важкий китайський бомбардувальник H-6J, ілюстративне фото з відкритих джерел

Вильоти китайських H-6J відбувались двома "хвилями". Під час першої "хвилі" і відбувалась постановка морських мін в нічний час, за складних погодних умов. Друга "хвиля" із навчальним бомбометанням на безлюдних островах виконувалась уже за сприятливих погодних умов.

Китайці не розкривають, яку кількість бомбардувальників H-6J задіяли для нових демонстративних маневрів проти Тайваню, і яку кількість морських мін та бомб була використана. Але китайські військові визнають, що вони в цьому епізоді відпрацьовували такий формат дій, який за реальних бойових дій буде можливим лише за умови повністю придушеної протиповітряної оборони противника, в даному випадку – Тайваню.

Важкий китайський бомбардувальник H-6J, ілюстративне фото з відкритих джерел

Китайці розробили свій бомбардувальник H-6J саме як ракетоносій, крилаті ракети YJ-12 із дальністю стрільби до 400 кілометрів підвішуються на зовнішні вузли підвіски під крилами літака.

Внутрішній бомбовідсік на літаках цього типу зберігся скоріше як "атавізм", але для психологічного тиску та демонстративних дій проти Тайваню військові КНР вирішили скористатись саме "бомбардувальними" можливостями свого літака H-6J.

Пара важких китайських бомбардувальників H-6J, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: "Китайське попередження", або як Кремль намагається виграти на планах Китаю атакувати Тайвань