xcounter
#

Китай хоче заглушити ППО Тайваню переробленими у безпілотники реактивними винищувачами типу МіГ-19

Shenyang J-6 — китайська копія радянського літака-перехоплювача МіГ-19
Shenyang J-6 — китайська копія радянського літака-перехоплювача МіГ-19
3480

Командування Східного округу Народно-визвольної армії Китаю опублікувало фотографії, на яких показано переобладнані реактивні винищувачі Shenyang J-6​ у безпілотні зразки. А з огляду на супутникові знімки, загалом йдеться про десятки таких безпілотників на військових базах поблизу Тайваню.

Shenyang J-6 — це китайська копія радянського літака-перехоплювача МіГ-19 Мікояна-Гуревича. Пілотована версія цього літака була виведена з бойового складу армії Китаю у 2010 році. Показово, що базовий J-6 навіть не був оснащений радаром.

J-6
Базовий J-6 навіть не оснащувася радаром.

У 2013 році з'явилося перші повідомлення про те, що Китай перетворив застарілий винищувач у безпілотний літак для його використання, зокрема, у якості засобу придушення протиповітряної оборони противника за рахунок значної кількості таких БпЛА під час атаки.

Читайте також: Перевірено війною: успішна тактика турецького БпЛА Bayraktar TB2, яку може застосувати Україна

На фото, яке наводить американське видання Defense News з посиланням на супутникові знімки з ресурсу Planet Labs, показано 50 J-6, що аккуратними рядами розташовані на авіабазі Ляньчень армії КНР на злітній смузі довжиною 7830 футів.

Безпілотні Shenyang J-6 також розміщені на базі Янтан-ли. Ці бази знаходяться у прибережних провінціях Китаю, де до Тайваню - трохи більше 400 км. Що цілком в межах досяжності для безпілотних J-6, особливо якщо це "білет у один кінець".

У публікації видання Defense News також є посилання на те, що Командування Східного театру військових дій Народно-визвольної армії Китаю опублікувало фотографії двох безпілотних Shenyang J-6 у своєму аккаунті у мережі Weibo.

Фото зроблені у військовій авіачастині КНР під час відкриття учбового циклу на другу половину 2021 року, проте вони не є дуже якісними, на прапорах розмиті номера частини тощо.

Читайте також: ACE ONE надсучасний український багатоцільовий ударний stealth-БПЛА: оприлюднено оглядове відео та фото з ТТХ