xcounter
#

Київ відбив концентровану ракетну атаку: понад 60 крилатих ракет та десяток Х-47 "Кинжал"

2063
Наслідки ворожого обстрілу Києва 02 січня 2024 року (фото: ДСНС)
Наслідки ворожого обстрілу Києва 02 січня 2024 року (фото: ДСНС)

Київська міська військова адміністрація повідомила перші дані щодо відбиття ракетної атаки РФ 2 січня 2024 року

Російська атака 2 січня 2024 року вочевидь була сконцентрована на ударі по найбільших містах України Києву та Харкову, при цьому відрізнялась виключно хаотичним обстрілом з метою вбивства цивільного населення та терору. Й з метою подолання протиповітряної оборони Києва ворог використав тактику концентрованого удару.

Відповідно до повідомлення Київської міської військової адміністрації, загалом лише по столиці було випущено понад 60 крилатих ракет повітряного базування типу Х-101 та Х-555, а також з десяток "гіперзвукових" Х-47 "Кинжал". Більшість з цих ракет була збита, але остаточні дані опублікує Командування Повітряних сил.

Читайте також: Міноборони РФ дало менше $300 млн за фрегат на 16 "Калібрів", який робили 10 років, і це цікаво

Враховуючи те, що частину ракет, особливо "Кинжали" збивали вже просто над столицею, є падіння уламків на житлову забудову. Також є й влучання поряд з багатоповерхівками. Загалом офіційно наразі повідомлено про наступні наслідки ворожої атаки.

Солом'янський район - ракета впала поряд із 9-поверхівкою, завдавши значних руйнувань, але будинок вцілів, хоча й був охоплений пожежею. Відомо про понад 25 постраждалих. Згодом, без уточнення місця, повідомлено про одну загиблу.

У Печерському та Оболонському районах на дахи житлових будинків впали уламки, у Деснянському є загоряннясупермаркету, у Подільському - на території ринку, де також пошкоджено газову трубу, й зафіксовано падіння уламків на нежитлову забудову. Але загалом у кожному районі столиці є падіння уламків на нежитлову чи відкриту територію.

Водночас ще до ракетної атаки, ближче до 3 ночі, до околиць Києва дістались Shahed-136, які згодом всі були збиті. Але, відповідно до повідомлення Київської обласної військової адміністрації, є падіння уламків в місті Вишневе з пошкодженням п'яти багатоквартирних будинків. По області пошкоджена низка приватних будинків та нежитлової забудови, а також один медичний заклад.

Станом на зараз відомо про двох загиблих у Київський області, 11 поранених, серед яких одна дитина. Також частково у області та Києві є тимчасові проблеми з електропостачанням. Як повідомило "Укренерго" понад 250 тисяч споживачів знеструмлено через пошкодження в мережах (станом на 14:30 повідомлено про відновлення постачання до абсолютної більшості користувачів, без світла до 17:00 залишається лише житловий масив Куренівка).

Читайте також: Яку нову зброю для ліквідації рашистів ми можемо отримати у 2024 році