xcounter
#

Катери, озброєні дронами-камікадзе: чим США хочуть воювати у Південно-Китайському морі

2178
Катери, озброєні дронами-камікадзе: чим США хочуть воювати у Південно-Китайському морі

Безпілотні судна будуть "кружляти" навколо невеликих островів і реагувати на термінові виклики

Корпус Морської піхоти США планує використати новий підхід до забезпечення підтримки під час висадки десанту: безпілотні катери, заповнені дронами-камікадзе.

Суднобудівна компанія Metal Shark оголосила про будівництво нового типу безпілотного надводного корабля, який морські піхотинці хочуть оснастити дронами-камікадзе.

Читайте також: Elbit Systems експортує свій безпілотний катер: покупець невідомий, але є деталі
Безпілотний катер
Ось це судно буде завантажене баражуючими боєприпасами

Такі безпілотні катери стануть у нагоді у випадку війни з Китаєм під час бойових дій у Південно-Китайському морі, вважають військові, які планують захопити укріпленні острови Пекіна, "стрибаючи з одного на інший і використовуючи один острів для захоплення іншого".

Більшість з цих островів доволі маленькі й будувалися під виглядом науково дослідних станцій. Але багато з цих баз мають наземні радари, протикорабельні ракети, артилерію та аеродроми для винищувачів.

Один з островів у Південно-Китайському морі

Тож американська морська піхота готується до ймовірного штурму цих островів. Разом з тим, десантники, які будуть атакувати ці острови, хочуть мати вогневу підтримку, щоб знищити ворожі бункери, опорні пункти та інші оборонні споруди.

Так, морські піхотинці матимуть ударні гелікоптери AH-1Z і винищувачі F-35, однак протиповітряна оборона противника може завадити здійсненню безпосередній підтримці з повітря.

Водночас виконання задачі має забезпечити новий спосіб вогневої підтримки: десятки дронів-камікадзе, які будуть розташовані на безпілотних катерах LRUSV від компанії Metal Shark.

Морська піхота США
Морській піхоті будуть допомагати катери, озброєні баражуючими боєприпасами

Як стверджують у компанії, LRUSV має забезпечити американським військовим "мережу безпілотних суден, які здатні автономно долати великі відстані та транспортувати баражуючі боєприпаси для ураження цілей на суші та в морі".

Ось як це має працювати: безпілотні катери непомітно наближаються до острова зі всіх сторін, використовуючи інфрачервоні камери для передачі розвідувальних даних. Вони також запускають розвідувальні безпілотники, які забезпечують десантним силам огляд поля бою.

Потім ці катери запускають велику кількість баражуючих боєприпасів, які займають позицію над островом. Піхота, що висаджується на берег та атакує острів, повідомляє позиції ворога дронам-камікадзе, які знищують необхідні цілі. Так морські піхотинці будуть просуватися вперед до забезпечення повного контролю над островом.

Також морські піхотинці планують використовувати LRUSV і проти кораблів противника – ті ж дрони-камікадзе будуть корисними під час атаки на десантні кораблі противника, або ж навіть може й проти більших суден.

Таким чином, безпілотні катери LRUSV разом з дронами-камікадзе будуть корисними як під час атаки, так і у захисті й дозволять звільнити інші платформи для виконання важливих місій.

Читайте також: Велика Британія хоче придбати власні "дрони-тральники": які безпілотні катери отримає Королівський флот