xcounter
#

Elbit Systems експортує свій безпілотний катер: покупець невідомий, але є деталі

1863
Elbit Systems експортує свій безпілотний катер: покупець невідомий, але є деталі

Безпілотний катер Seagull був представлений у 2016 році

Ізраїльська компанія Elbit Systems 13 січня оголосила про укладення контракту на постачання безпілотного катера Seagull для військово-морського флоту однієї з країн Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Відомо, що контракт має бути виконаний протягом 17 місяців. Відповідно до його умов, ізраїльська компанія має поставити системи Seagull, "спеціально сконфігуровані для протидії мінам, при цьому з можливістю додавання технологічних модулів, необхідних для проведення протичовнових операцій".

Читайте також: З ракетами від Roketsan: у Туреччині створили прототип розвідувально-бойового безпілотного катера

В Elbit Systems заявили, що USV Seagull буде оснащений гідролокаторами бокового та дальнього огляду, катер також матиме дистанційно керовані машини для виявлення та знищення мін.

Катер також буде оснащено автономною системою С2 (Command and Control), системою управління бойовими діями й можливостями супутникового зв’язку.

Подробиці щодо кількості замовлених роботизованих катерів чи вартості контракту не повідомляються.

Безпілотний катер Seagull був вперше представлений у 2016 році. Він озброєний торпедами для боротьби з підводними човнами противника, а також "вміє" шукати морські міни.

Безпілотний катер Seagull Elbit Systems
Безпілотник Skylark C для катера Seagull

Минулого року катер отримав цікаве посилення: оновлений роботизований катер Seagull отримав власний розвідувальний безпілотний літальний апарат Skylark C.

Така безпілотна комбінація має забезпечити нові можливості збору розвідувальних даних та покращити ситуаційну обізнаність військово-морських сил, стверджують в Elbit.

Читайте також: "Повітряна подушка" з "Нептуном": миколаївський ракетний катер "Богомол"