xcounter
#

Дрон для робокатера: ізраїльський Seagull отримає власний розвідувальний БПЛА

657
Дрон для робокатера: ізраїльський Seagull отримає власний розвідувальний БПЛА

Компанія Elbit Systems посилює можливості власного робокатера Seagull

Ізраїльська компанія Elbit Systems представила модернізовану версію роботизованого катера Seagull. Як повідомляється, оновлений робокатер отримав власний розвідувальний безпілотний літальний апарат Skylark C.

Робокатер получил беспилотник
Ізраїльський робокатер отримав власний безпілотник

Безпілотник, що запускається з катапульти, має значно розширити зону огляду самого робокатера. Після запуску БпЛА катер стає ретранслятором для Skylark C для передачі картинки оператору. Власне Skylark C – це безпілотник літакового типу зі злітною масою 15 кг. Він здатен знаходитися у повітрі до 5 годин та має дальність дії до 40 км.

Роботизований катер Seagull

Така безпілотна комбінація має забезпечити нові можливості збору розвідувальних даних та покращити ситуаційну обізнаність військово-морських сил, стверджують в Elbit.

Безпілотний катер Seagull, представлений у 2016 році, призначений для боротьби з підводними човнами противника і пошуку морських мін. Для протидії підводним загрозам катер озброєний торпедами.

Крім того, робокатер здатен розпізнавати морські міні та знищувати ті з них, які плавають на поверхні чи знаходяться на невеликій глибині за допомогою дистанційно керованого 12,7-мм кулемета. На борту катера також знаходиться підводний безпілотний апарат для пошуку мін.

роботизований катер
Раніше Ізраїль вирішив відмовитися від суто розвідувальних безпілотних катерів, натомість вирішив залишити ті, які здатні виявляти ворожі міні та підводні човни

Довжина катера – 12 метрів, максимальна швидкість – 32 вузли, автономність – 4 доби. Seagull може мати на борту до 2,5 тонни корисного навантаження.

Дальність дії радіозв’язку становить 100 км за умов прямої видимості. При цьому один оператор може керувати одночасно двома такими катерами.

Читайте також: Ізраїль відмовляється від безпілотних катерів