xcounter
#

Канада запускає виробництво нових бойових машин

1516
Канада запускає виробництво нових бойових машин

Машини ACSV замінять наявний парк гусеничних легких броньованих машин M113 (TLAV) і LAV II Bison

На виробничих підприємствах General Dynamics Land Systems-Canada розпочалося виробництво першої бойової машини підтримки, також відомої як ACSV (Armoured Combat Support Vehicle). Про це повідомив міністр оборони Канади Харджит Саджан.

Ці машини будуть виконувати різні функції бойової підтримки, зокрема перевезення вантажів чи піхоти, використовуватися як машина швидкої допомоги, командний пункт, а також для мобільного ремонту і відновлення.

Читайте також: Канада нарощує військову присутність у Східній Європі
Канада боевая машина
Приклад Armoured Combat Support Vehicle

Контракт на цей проєкт було укладено у вересні 2019 року. Відтоді General Dynamics уклала низку субпідрядів для того, щоб розпочати роботи.

Ці субпідряди передбачають інвестиції на суму більш як $137 млн для понад 30 канадських підприємств. Загалом завдяки цьому контракту країна отримає більш як 400 робочих місць.

Машини ACSV замінять наявний парк гусеничних легких броньованих машин M113 (TLAV) і LAV II Bison. Очікується, що перша машина зійде з конвеєра у грудні 2020 року, а поставки відбудуться до лютого 2025 року. Перед тим, як перші машини будуть доставлені на бази канадських військових у 2022 році, вони пройдуть відповідні випробування, а персонал – навчання.

"Ці машини становитимуть основу парка бойової підтримки армії й будуть використовуватися в широкому спектрі операцій, зокрема під час стихійних лих у країні та міжнародних місій з підтримки миру. Завдяки гнучкості нашої оборонної політики, робота над машинами розпочалася значно раніше, ніж очікували", – заявив міністр оборони Канади.

Читайте також: Канада хоче придбати 88 винищувачів нового покоління: хто претенденти