xcounter
#
До міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького" прибули близько 90 військовослужбовців ЗС Канади / Фото: facebook.com/CAFinUkraine

Канада нарощує військову присутність у Східній Європі

Зеленський та Трюдо погодились, що це – хороші новини
До міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького" прибули близько 90 військовослужбовців ЗС Канади / Фото: facebook.com/CAFinUkraine
455

До України прибула друга частина дев’ятої ротації Оперативної об’єднаної місії Збройних сил Канади UNIFIER. На цьому тлі між прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та Президентом України Володимиром Зеленським відбулась розмова, в ході якої двоє лідерів “погодилися стосовно важливості операції UNIFIER та хороших новин про повернення цього місяця військовослужбовців Збройних сил Канади до України для відновлення тренувань українських безпекових сил”

Про зміст розмови між Джастіном Трюдо та Володимиром Зеленським, повідомили кореспонденту Укрінформу в офісі глави канадського уряду.

Під час розмови керівників двох країн канадською стороною було наголошено, що "Канада розуміє важливість продовження військової тренувальної місії в Україні та нарощування своєї військової присутності у регіоні".

Читайте також: ​Україна поглиблює співпрацю з НАТО: у фокусі безпека у Чорному морі, протидія кіберзагрозам, тероризму та оргзлочинності
Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та / Фото ілюстративне: відкриті джерела

Глави Канади та України також “поговорили про глибокі й міцні зв’язки між Україною та Канадою”.

“Прем’єр-міністр підтвердив незмінну відданість Канади успішності, безпеці та територіальній цілісності України”, - наголосили в офісі глави уряду Канади.

25 червня ц.р. близько 90 військовослужбовців Збройних сил Канади прибули до України для участі у військовій тренувальній місії UNIFIER / Фото: facebook.com/CAFinUkraine
Розмова між між Джастіном Трюдо та Володимиром Зеленським відбулась на тлі прибуття до міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького" 90 військовослужбовців ЗС Канади, які приєднаються до своїх 60 колег, які вже перебувають в Україні. Більшість з новоприбулих належить до 1-го полку Канадської королівської кінної артилерії. Про це повідомило на своїй сторінці у мережі facebook командування ЗС Канади в Україні.

Військовослужбовці, які прибули, нині перебувають на обов’язковій 14-денній ізоляції, перш ніж долучитися до місії.

Нагадаємо, що у кінці березня цього року уряд Канади через коронавірус заявив, що зменшує свій контингент інструкторів в Україні в рамках операції UNIFIER.

Новоприбулих до України канадських військовослужбовців зустрічали Почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька-Юсипович та командувач оперативної групи підполковник Раян Стімпсон / Фото: facebook.com/CAFinUkraine

Одним з ключових напрямків діяльності канадських військових в рамках операції UNIFIER є професійний розвиток офіцерського корпусу України. Канада в даний час працює зі Збройними силами України та Національною гвардією України з метою реалізації курсів лідерства, заснованих на принципах, які викладаються в рамках базових і проміжних програм лідерства в Канаді.

На тлі пандемії COVID-19 особовий склад місії в Україні у березні було зменшено майже вчетверо, однак в червні керівництво Канади вирішило наростити військову присутність, хоч і не повернуло поки її до рівня, що передував пандемії.

Читайте також: Олександр Сирський: Українських військових за стандартами НАТО тренують чотири іноземні місії