xcounter
#

Кабмін передав 19 об’єктів “Укроборонпрому” на приватизацію

1152
Кабмін передав 19 об’єктів “Укроборонпрому” на приватизацію

Вони перейдуть на баланс Фонду державного майна України

На своєму засіданні сьогодні, 9 грудня, Уряд прийняв рішення про передачу перших 19 об’єктів ДК "Укроборонпром" на приватизацію. Ці об’єкти перейдуть на баланс Фонду державного майна України.

Про це заступник міністра економіки Світлана Панаіотіді написала на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: ​Працівники стратегічного підприємства зі складу ДК "Укроборонпром" не отримували заробітну платню 44 місяці

"За поданням Мінекономіки на засіданні Уряду було прийнято рішення про передачу 19 об’єктів державної власності з управління Державного концерну “Укроборонпром” до сфери управління Фонду державного майна з метою їх подальшої приватизації", - написала Панаіотіді.

За словами заступника міністра економіки, таке рішення Уряду "дозволяє забезпечити умови ринкового використання майна підприємств оборонно-промислового комплексу, які вже давно не залучені у виготовлення продукції для потреб сектору безпеки і оборони, не є виконавцями державного оборонного замовлення тощо".

трансформація
В "Укроборонпромі" говорять, що виконали свою частку ДОЗ-2020 на 99%

"Це рішення проходило додаткове узгодження з серпня 2020 з новоствореним міністерством і ось ми маємо результат", - наголосила Панаіотіді.

Нагадаємо, 8 грудня Володимир Горбулін очолив Наглядову Раду концерну "Укроборонпром".

Водночас, сам концерн "Укроборонпром" відзвітував про падіння ДОЗ у 2020 році на тисячу одиниць озброєння.

Читайте також: Олег Уруський розповів, як буде виконано Державне оборонне замовлення на 2020 рік