xcounter
#

Якими дронами-камікадзе результативно вдарили по цілях в окупованому Джанкої

9514
Уламки дрона у Джанкої
Уламки дрона у Джанкої

Після кожної такої атаки, окрім збитків, рашистам все складніше підтримувати міф про "аналоговнєтні" ППО та РЕБ, тому доводиться вигадувати таємничі дрони від США

Вчора 20 березня по об'єктах у поки що окупованому Джанкої було здійснено результативну атаку з використанням дронів-камікадзе. Відповідно до заяви Головного управління розвідки Міноборони України у результаті удару були знищені крилаті ракети "Калибр", які перевозились залізницею. Варто нагадати, що Джанкой є ключовим залізничним вузлом і потяги з Керчі до Севастополя все одно їдуть через нього.

Також на відео які знімали місцеві зафіксовано, що для удару було використано, як мінімум, декілька дронів-камікадзе, які прорвали протиповітряну оборону противника.

Читайте також: Рашисти намагаються "лякати" своїми Ан-12 та Ан-148, і це виглядає як мінімум дивно

Зазначимо, що ураження самих крилатих ракет, не завжди означає їх детонацію, тим паче що транспортуватись вони можуть без приєднаних бойових частин (а традиційною вимогою до них є недопущення детонації від ураження уламків) й тим паче без палива. Але навіть незначне пошкодження уламками чи вибуховою хвилею самих ракет вже означає їх відправку на дефектацію, ремонт чи списання.

Водночас окупаційна влада півострова одразу після атаки у традиційному для рашистів алогічному стилі повідомила про "результативну роботу ППО" й традиційне "втрат немає" і нічого не ушкоджено, а те що "ушкоджено" - то це уламками. Також були оприлюднені самі уламки дронів, в яких доволі легко впізнати доволі частого "гостя" на рашиських об'єктах.

Mugin-5 PRO

На фото - частина хвостової балки та оперення дрона, яке дуже схоже на Mugin-5 PRO. Саме цей дрон атакував літом штаб ЧФ РФ у окупованому Севастополі та Новошахтинський нафтопереробний завод.

Mugin-5 PRO
Mugin-5 PRO

Зазначимо, що Mugin-5 PRO не є спеціалізованим військовим дроном та вільно продається, в тому числі й через AliExprepess, як звичайний цивільний БПЛА. Водночас у РФ вже активно кричать про те, що їх атакували американські дрони і у вигляду доказу демонструють частину лопаті, на якій є маркування онлаймагазину деталей для дронів та авіамоделей Sail Propeller USA.

джанкой бпла камікадзе

І це єдине, що можуть вигадати у РФ для того, щоб з криками про "ворожий Захід" не акцентувати увагу на тому, що БПЛА з AliExprepess прорвав "аналоговнєнті" російські ППО та РЕБ, пролетів нал лінією фронту та близько 180 км над поки що окупованими територіями.

Читайте також: Розвінчання міфів щодо переоснащення на західні літаки: про захист аеродромів та злітні смуги, які вже приймали F-16