xcounter
#

Як "Рись" знищує цілі: Rheinmetall похвалилася точністю своєї БМП (відео)

3526
Бойова машина піхоти Lynx
Бойова машина піхоти Lynx

Як стверджують у Rheinmetall, БМП Lynx вражає цілі з максимальною точністю

Німецький оборонний концерн Rheinmetall на офіційному каналі в YouTube опублікував відео з вогневих випробувань своєї бойової машини піхоти Lynx.

Як видно з відео, випробування проходили як вдень, так і вночі. Німецька БМП вражала як статистичні, так і динамічні цілі під час руху та з місця зі своєї основної зброї.

Читайте також: Збройні Сили України отримали уже четверту за цей рік партію відновлених БМП-2

"Незалежно від сили ударів та вібрації, що викликані рухом, чудові технології стабілізації забезпечують постійну точність на великих відстанях. Навіть у дуже динамічних сценаріях. Lynx – це бойова машина піхоти нового покоління з надзвичайним рівнем захисту, мобільності, летальності, знань та росту", – стверджують у Rheinmetall.

Як раніше розповідав Defense Express, БМП Lynx наразі є одним з кандидатів на заміну чеських ліцензійних версій радянських БМП-2.

Серед конкурентів – бойові машини піхоти CV90 та Ascod.

БМП Lynx на виставці Eurosatory
БМП Lynx на виставці Eurosatory

Водночас у вересні 2020 року німецька група підписала з міністерством оборони Угорщини контракт на постачання бойових машин піхоти KF41 Lynx. Окрім закупівлі 218 бронемашин, він також передбачає створення в Угорщині підприємства з виробництва бойових машин піхоти.

Разом з тим, у травні цього року стало відомо, що угорські БМП Lynx отримають систему активного захисту StrikeShield.

Читайте також: Масштабну заміну БМП Bradley розпочнуть не раніше 2030 року: з п’ятої спроби у США стартує програма OMFV