xcounter
#

Італія хоче купити 1000 гусеничних бронемашин всього по 5 млн євро за штуку

7025
БМП Dardo італійської армії на марші, ілюстративне фото з відкритих джерел
БМП Dardo італійської армії на марші, ілюстративне фото з відкритих джерел

Цікавим тут є і вибір моделей, і майбутня архітектура та функціонал цих машин

Міноборони Італії планує купити 1000 гусеничних бронемашин під БМП та спеціалізовані варіанти, затрати на цю програму складуть загалом 5 мільярдів євро. Ця програма матиме індекс A2CS, придбані в рамках цієї програми машини матимуть "відкриту" архітектуру, можливість встановлювати додаткові комплекти бронювання, і також – отримувати дані в режимі реального часу від інших бронемашин та безпілотників.

Таким чином Італія зможе замінити і наявний парк в 200 БМП Dardo, і заодно в рази збільшити парк гусеничних ББМ для власної армії. Про це йдеться в публікації польського порталу Defence24.

Читайте також: Китай розгорнув далекобійні ракети YJ-62 біля КНДР, і це збентежило західних аналітиків
Бойові машини піхоти Lynx KF41, фото ілюстративне, джерело - HMZrinyi.hu

Зазначається, що Італія хоче виготовити ці машини в кооперації з європейськими виробниками бронетехніки, при цьому основною компанією в цьому проекті з італійської сторони буде саме компанія Leonardo.

Цікаво, що при цьому виділяються лише дві ймовірні моделі, які може замовити Італія – або CV90 від BAE Systems, або ж KF41 Lynx від Rheinmetall. Хоча автори Defence24 акцентують, що наразі італійські військові ще не зробили свій остаточний вибір щодо можливої моделі гусеничної бронемашини.

Шведська CV9040, ілюстративне фото з відкритих джерел

Від Defense Express тут додамо, що по цій амбітній програмі Італії по закупівлі 1000 гусеничних бронемашин, на жаль, наразі є невідомими майже усі важливі параметри: строк реалізації програми, запланований розподіл за функціоналом в загальному портфелі замовлень, ну і наприклад скільки часу може зайняти розробка спеціалізованих версій на базі цієї бронемашини.

Водночас, не можемо не звернути увагу на сам амбітний масштаб цієї програми. І заодно нагадаємо, що вперше про плани замінити свої БМП Dardo італійці заявляли ще у жовтні 2023 року, однак ще тоді вони не заявляли жодних очікуваних параметрів за цією програмою.

Раніше Defense Express розповідав про те, що Румунія збирається купити 54 САУ та до 300 БМП, тому бюджет на оборону виросте на 45%.

БМП Dardo італійської армії на марші, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Чи є у британців справді "зайві" фрегати, які готові взяти ВМС України