xcounter
#

Х-32 яка впала на Харківщині: приклад, коли ракети РФ не долітають до цілі, але не потрапляють у статистику збитих

6823
Носова частина Х-32 (фото: Національна поліція України)
Носова частина Х-32 (фото: Національна поліція України)

Часом зведеннях Повітряних сил ЗСУ вказується, що не всі ворожі ракети досягли цілей, хоча вони й не зараховуються у збиті

Національна поліція України показала відео знешкодження бойової частини ракети Х-32, що використовується з літаків Ту-22М3. У дописі вказано, що вона була збита над Харківщиною, де й була знайдена її носова частина.

Коли саме було зняте відео не повідомляється, як й те, коли відбулась ворожа атака з використанням Х-32.

Читайте також: Чудовий приклад того, як у НАТО відірвані від реальності щодо FPV-дронів й пояснюють чому вони не потрібні

Водночас остання згадка у зведеннях Командування Повітряних сил ЗСУ про атаку російських ракетоносіїв Ту-22М3 припадає ще на 23 січня, коли ворог випустив, як зазначено 8 ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з Брянська та Орловська області у напрямку Харківщини та Сумщини.

Звісно за короткий час між самою атакою та публікацією допису неможливо провести точну ідентифікацію ворожих засобів ураження, тому інформація про Х-22, а не Х-32 в оперативному зведенні цілком зрозуміла, тим більше, що Х-32 є російською модернізацією ракети Х-22.

І хоча у зведенні не зазначено те, що ракети Х-22 були збиті, але є приписка, що "не всі ворожі ракети, які атакували по балістичній траєкторії досягли своїх цілей". І відео від Національної поліції України є цьому чудовим прикладом.

Х-32
Х-32 під крилом Ту-22М3

Бо по факту ракета впала, з огляду на відео, десь у полі. Також її стан більше говорить про те, що вона дійсно просто впала, а не врізалась у землю, бо корпус носової частини не деформований. При цьому ракети Х-22 та Х-32 на термінальній ділянці атакують ціль під значними кутами.

Таким чином, з огляду на все, у ЗСУ дійсно є можливості знешкоджувати деякі ворожі ракети без використання зенітних ракетних комплексів. Можливо припустити, що мова йде про засоби РЕБ, які дійсно можуть вливати на протикорабельні ракети з активною радіолокаційною головкою самонаведення, якою і є Х-32.

Читайте також: Як виглядає та що може бронеавтомобіль Serval за 1,2 млн євро, який масштабно замовляє Франція