xcounter
#

Голландії знадобилось 3 роки на модернізацію для Португалії фрегата, аналогічного "Сагайдачному"

1274
Португальський фрегат Bartolomeu Dias, фото ілюстративне
Португальський фрегат Bartolomeu Dias, фото ілюстративне

Нідерландські корабели провели комплекс робіт, після яких фрегат побудови 1990-х років має прослужити до 2035 року

Голландська кораблебудівна корпорація Damen виконала модернізацію фрегата NRP Bartolomeu Dias (F 333), що належить військово-морським силам Португалії. Про це пише портал Defence Brief.

Португальський фрегат Bartolomeu Dias прибув до Голандії для модернізації на початку 2018 року. За планом, роботи по кораблю мали бути завершені ще в 2020 року, але голландські корабели вибились із графіку робіт майже на рік.

Читайте також: "Кузня на Рибальському" має сплатити штраф за зрив ремонту "Гетьмана Сагайдачного"
Португальський фрегат NRP Bartolomeu Dias (F 333), ілюстративне фото з відкритих джерел

В теорії, після проведеної модернізації португальський корабель Bartolomeu Dias має прослужити до 2035 року, роботи в основному проводились по оновленню озброєння, силової установки та сенсорних систем та систем зв’язку.

Зараз Damen також завершує модернізацію іншого португальського фрегата NRP D Francisco de Almeida (F 334), який має повернутись до Португалії в 2022 році.

Португальський фрегат NRP D Francisco de Almeida (F 334) в складі групи кораблів НАТО, ілюстративне фото з відкритих джерел

По суті, голландцям знадобилось три роки на модернізацію фрегата, який за тактико-технічними характеристиками та "біографією" в чомусь аналогічний до фрегата "Гетьман Сагайдачний", флагмана ВМС України.

Корабель Bartolomeu Dias був збудований в Нідерландах за проектом Karel Doorman, був спущений на воду у 1993 році, включений в склад голландських ВМС у 1994 році під назвою HNLMS Van Nes, а у 2009 році був проданий Португалії.

Голландський фрегат HNLMS Van Nes до продажу Португалії в 2009 році, ілюстративне фото з відкритих джерел

Фрегат Bartolomeu Dias має водозаміщення 3300 тонн, довжина корпусу – 124 метри, екіпаж – 174 осіб, набір озброєння – одна артустановка калібру 76 мм, одна семиствольна артустановка зі стволами 30-мм Goalkeeper, чотири тритрубні торпедні апарати Mk 32 калібру 324 мм, один гвинтокрил.

Читайте також: Франція завершила ремонт свого атомного підводного "Франкенштейна"