xcounter
#

"Кузня на Рибальському" має сплатити штраф за зрив ремонту "Гетьмана Сагайдачного"

2160
Флагман ВМСУ фрегат "Гетьман Сагайдачний"
Флагман ВМСУ фрегат "Гетьман Сагайдачний"

Штраф у 47 мільйонів гривень "Кузня на Рибальському" має сплатити за зрив ремонту корабля, що мав відбутись у 2017-2018 роках

Завод "Кузня на Рибальському" має сплатити штраф в 47,3 мільйона гривень за зрив ремонту фрегата "Гетьман Сагайдачний", який мав відбутись у 2017-2018 роках, за Держоборонзамовленням для ВМС України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Офісу Генерального прокурора України.

Читайте також: "Ленінська кузня" спустила на воду восьмий МБАК "Гюрза-М" для ВМС України
Гетьман Сагайдачний
Флагман ВМСУ фрегат "Гетьман Сагайдачний" вже кілька років постійно ремонтується та модернізується

В Офісі Генпрокурора нагадали, що контракт на ремонт "Гетьмана Сагайдачного" ВМС України та "Кузня на Рибальському" уклали в листопаді 2017 року. І до цього моменту "Кузня" уже повернула оборонному відомству України суму платежу як різницю між сумою попередньої оплати за роботи та суми фактично поставлених комплектуючих для флагмана національного флоту.

"Таким чином за втручання прокурора забезпечено застосування господарських санкцій через неналежне виконання суб’єктом господарювання державного контракту з оборонного замовлення", - відзначили в прес-службі Офісу Генпрокурора.

Кузня на Рибальському
Завод "Кузня на Рибальському"

Варто додати, що це не єдина судова справа у цьому місяці, що пов'язана зі стягненням грошових виплат у ПрАТ "Кузня на Рибальському" позовниками з оборонного сектору.

Так, 5 жовтня 2021 року за позовом ДК "Укроборонпром" в інтересах ДП "Науково-дослідний інститут "Квант", через суд, з приватного підприємства було стягнуто 175 тисяч гривень боргу (з додатковими відсотками та компенсацією інфляційних втрат). А 19 жовтня 2021 року буде розглядатись інший позов НДІ "Квант" до "Кузні на Рибальському" на вартість 483,7 тисяч гривень.

МБАК Гюрза-М
Восьмий малий броньований артилерійський катер "Гюрза-М" на церемонії спуску на воду 30 вересня 2021 року

Обидві справи пов'язані з неналежним виконанням виплат за роботу держпідприємства, замовленою в рамках будівництва ПрАТ нових МБАК проекту 58155 у 2017-2019 роках на потреби ВМСУ.

Читайте також: Десантно-штурмові катери "Кентавр-ЛК" для ЗСУ: міфи, реальність та можливе майбутнє