xcounter
#

Генерал Кларк стверджує, що ЗСУ мають ініціативу на фронті і спроможні досягнути своїх цілей

1499
Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

На сьогодні ініціативу на лінії фронту мають українські військовослужбовці, і в США бачать спроможність ЗСУ виконати свої задачі

Про це сказав Верховний головнокомандувач Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі у 1997-2000 роках, генерал Веслі Кларк під час Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Війна закінчиться, коли путін побачить, що для нього ризиковано продовжувати. Але війна також закінчиться тоді, коли українські військові звільнять всю територію України, включно із Кримом», - сказав він.

Читайте також: Путін веде війну не лише проти України, а проти всієї демократії

«Ситуація на полі бою є критично важливою. Ми бачили блискучий захист Києва, потім бої на Донбасі, прекрасну операцію на північному сході (Харківщина) і в Херсонській області. І ми розуміємо, що вирішальним є збереження ініціативи і можливості діяти, наголос на ударах, базованих на даних розвідки. Ми в США бачимо, що ініціатива за українською армією і вона може досягнути своїх цілей», - сказав Веслі Кларк.

"Потрібно, щоби якомога більше людей бачили героїчний дух українців, які борються за майбутню систему глобальної безпеки", - Веслі Кларк.

Генерал також відзначив українців у протистоянні на інформаційному фронті.

«Потрібно, щоби якомога більше людей бачили героїчний дух українців, які борються за майбутню систему глобальної безпеки. Чим більше людей буде про це знати і бачити на власні очі – тим більшим буде тиск на путіна», - підкреслив Веслі Кларк.

Борючись за свою землю, ви боретесь за всіх нас», - Веслі Кларк

При цьому він додав: «Військовослужбовці ЗСУ демонструють вражаючі результати, захищаючи свою країну, що зазнала нападу з боку РФ. Борючись за свою землю, ви боретесь за всіх нас», - підсумував генерал.

В четвер, 1 грудня, в день 31-ї річниці Загальнонаціонального референдуму, який підтвердив незалежність України, її територіальну цілісність і непорушність кордонів, у столиці пройшов щорічний Київський Безпековий Форум.

Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», - головна платформа нашої держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки.

Читайте також: ​Все задля Перемоги: В Києві обговорюють проблеми війни і миру, національної і світової безпеки (Відео)