xcounter
#

ФСБ заявила, що попередила теракт на кораблі з "Калібрами", націленими на Україну

3713
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел

Хоча заявлена фабула справи виглядає максимально туманною

Російська ФСБ заявила, що затримала "завербованого українськими спецслужбами" військовослужбовця Чорноморського флоту, який начебто готував теракт на одному із кораблів, що є носієм "високоточного ракетного озброєння" (очевидно, мова йде про КР морського базування типу "Калибр" - ред.).

При цьому рашистські спецслужбісти стверджують, що вилучили в затриманого два вибухові пристрої загальним еквівалентом в 1 кг тротилу, і що цього військовослужбовця звинувачують не тільки в "підготовці теракту", але й начебто в "передачі українським спецслужбам даних, що становлять державну таємницю", за що відповідно до законодавства РФ може "світити" пожиттєвий строк.

Читайте також: Що це за нові Ка-52М з ракетами ЛМУР, про які каже британська розвідка
Носії ракет "Калибр" зі складу ЧФ РФ в акваторії Новоросійська, 24 липня 2023 року, джерело - MT_Anderson

Рашистська ФСБ в своїй заяві не стала вказувати як мінімум клас корабля, на якому її працівники начебто "попередила теракт". Тому з однаковою ймовірністю тут могла йти мова про корабель класів "фрегат" або ж "ракетний корвет", або ж навіть про один із підводних човнів типу "Варшавянка" в складі ЧФ РФ. І точно можемо припускати, що тут мова про корабель, який був (або ще може бути) задіяний для ракетних ударів по території України.

Географічна локалізація – не обов’язково тут могла йти мова саме про тимчасово окупований Крим, оскільки недавно росіяни перейшли до формату "човникового переміщення" своїх кораблів з "Калібрами" між тимчасово окупованим Севастополем та Новоросійськом.

Носії ракет "Калибр" зі складу ЧФ РФ в акваторії тимчасово окупованого Севастополя, 24 липня 2023 року, джерело - MT_Anderson

Але загалом фабула цієї справи виглядає максимально туманною, і цілком можливо, що це був просто лише один із епізодів "полювання на відьом", яке могли влаштувати російські спецслужби в структурі ЗС РФ після невдалого бунту Пригожина.

Як раніше розповідав Defense Express, росіяни в акваторії суднобудівного заводу "Залив" в тимчасово окупованій Керчі розмістили одразу три ракетні корвети проекту 22800 "Каракурт" на різній стадії готовності, один з яких під назвою "Циклон" уже формально прийнятий до складу Чорноморського флоту РФ.

Ракетні корвети класу "Каракурт" в акваторії заводу "Залив" у тимчасово окупованій Керчі, червень 2023 року, джерело - MT_Anderson
Читайте також: Завдяки FPV-дрону знищений "Солнцепек" створив "запальний феєрверк" на позиціях рашистів (відео)