xcounter
#

Перший атомний підводний човен типу Barracuda готується до перевірки систем озброєння

3091
Перший атомний підводний човен типу Barracuda готується до перевірки систем озброєння

Французький атомний підводний човен Suffren типу Barracuda невдовзі вийде на третій етап своїх морських випробувань. Це буде останній етап, на якому перевірятимуть системи зброї підводного човна.

Морські випробування атомного підводного човна Suffren розпочалися у квітні 2020 року й мали пройти у три етапи. Фаза 1 проходила біля узбережжя Шербура, де знаходиться верф Naval Group і де проводилися перші статичні занурення. У результаті цього етапу розробники переконалися в безпеці підводного човна та перевірили технічні й експлуатаційні характеристики.

подводная лодка suffren

Фаза 2 пройшла у Бресті – перевіряли навігацію, а також здійснювали глибоководне занурення. Зрештою, Фаза 3 має пройти в районі Тулона, де зараз і знаходиться підводний човен. Мета цього етапу – перевірка систем зброї. Згодом, у кінці 2020 року, атомний підводний човен Suffren проєкту Barracuda буде введено в експлуатацію.

Читайте також: Битва під водою: як і чим Україна може відповісти на тотальній підводний контроль Росії у Чорному морі

Третій етап випробувань буде проходити в Тулоні через те, що саме тут базуються всі атомні підводні човни французького флоту, а також тому, що головний випробувальний центр ВМФ Франції розташований на Іль-дю-Леван неподалік від Тулона.

Під час тестувань систем зброї підводного човна будуть випробувати торпеду F21, протикорабельну ракету AM39 Exocet і крилаті ракети, призначені для ураження берегової інфраструктури. Інформації щодо того, чи будуть перевіряти машини для доставки водолазів DDS і PSM3G наразі немає.

Після проходження останнього етапу випробувань та усіх інших необхідних процедур, підводний човен буде доставлений французьким військовим.

Подводная лодка suffren
Зліва направо: командир Suffren, керівник програми Barracuda в DGA, керівник програми в Naval Group

Як зазначив командир цього підводного човна Аксель Рош, морські випробування Suffren проходять добре й згідно з планами DGA i Naval Croup: "Я дуже задоволений тим, як все відбувається".

Читайте також: Переможе кількість: підводні човни Японії дуже потрібні США у війні з Китаєм