xcounter
#

Франція хоче удвічі прискорити темп виробництва та поставок протитанкових ракет MMP

5424
Французький протитанковий комплекс MMP, фото ілюстративне
Французький протитанковий комплекс MMP, фото ілюстративне

Франція хоче не тільки наситити протитанковою зброєю бойові порядки своїх військ, але й також завоювати прихильність Швеції та Бельгії як можливих покупців французької зброї

Агентство оборонних закупівель (DGA) Міноборони Франції замовило у корпорації MBDA поставку до 2025 року 1950 керованих протитанкових ракет MMP (Missile Moyenne Portée), які самі французи називають аналогом ракет Javelin.

До цього моменту, із 2017 року по 2021 рік французька армія отримала лише 1000 протитанкових ракет MMP. Таким чином, Франція хоче удвічі прискорити темпи виробництва та поставок протитанкових ракет MMP. Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Читайте також: Швеція приймає на озброєння ЗРК Patriot, чотири батареї коштуватимуть "всього" $1,3 мільярди
Французький протитанковий комплекс MMP, фото ілюстративне

Франція хоче прискорити темпи виробництва ракет MMP не тільки для того, щоб наситити бойові порядки своїх військ. Але й також – щоб буквально завоювати прихильність Бельгії та Швеції як можливих покупців французьких озброєнь.

Тим більш, у червні 2021 року Швеція уже дала замовлення на поставку пробної партії протитанкових ракет MMP, у 2022 році шведські військові планують провести випробувальні стрільби цих ПТРК, і у випадку успіху – замовити поставку додаткових MMP.

Французький протитанковий комплекс MMP, фото ілюстративне

Відомо, що розробка ракети MMP почалась у 2009 році і тривала чотири роки. Серійне виробництво стартувало в 2013 році, ракети MMP виробляються у варіанті для переносних пускових установок і для бойових модулів бронемашин.

Французька протитанкова ракета MMP має масу в 15 кілограмів, калібр 140 мм, довжина корпусу – 1,3 метри. Мінімальна дальність стрільби складає 150 метрів, максимальна – 4000 метри. При цьому MMP може пробити гомогенну броню до 1000 мм та шар бетону до 2000 мм. Ракету MMP має два режими наведення – або в режимі "вистрілив і забув", або ж за допомогою оптико-електронної станції наведення.

Французький протитанковий комплекс MMP, фото ілюстративне
Читайте також: Бельгія замовляє у Франції поставку дев’ять самохідних гаубиць CAESAR