xcounter
#

"Артем" розробив двигун для реактивного снаряда до "Спеки" (фото)

4190
Реактивний снаряд РС-122ТБ з термобаричною бойовою частиною до системи "Спека" на "Зброя та Безпека-2021"
Реактивний снаряд РС-122ТБ з термобаричною бойовою частиною до системи "Спека" на "Зброя та Безпека-2021"

Днями підприємство успішно випробувало свою розробку, що призначена для оснащення реактивних снарядів РС-122ТБ вогнеметної системи "Спека"

Наразі пройшли стендові випробування твердопаливного ракетного двигуна для 122-мм реактивних снарядів, що створюються ДАХК "Артем" (входить до складу ДК "Укроборонпром") в рамках розробки легкої вогнеметної системи "Спека" на базі шасі "Дозор-Б".

"Під час випробувань двигун показав задовільні результати роботи, що свідчить про правильні теоретичні розрахунки внутрішньої балістики та оптимальний конструктив з боку міцності елементів та конструкції в цілому", - відзначили у прес-службі підприємства.

Читайте також: Новий камуфляж: "Спека" змінила колір і стане більш непомітною для противника
Твердопаливний ракетний двигун для 122-мм реактивних снарядів РС-122ТБ
Твердопаливний ракетний двигун для 122-мм реактивних снарядів РС-122ТБ

Зазначається, що під час цих тестів були отримані дані за такими параметрами як час роботи, зміна тиску та тягові характеристики. Випробування мають позитивні результати й підприємство планує перейти до наступного етапу - натурних пусків бойових ракетних двигунів з інертною бойовою частиною для визначення дальності, початкової швидкості та інших балістичних характеристик.

Спека
Стендові випробування твердопаливного ракетного двигуна для 122-мм реактивних снарядів РС-122ТБ "Спека"

Нагадаємо, вперше про новий проект зі створення вітчизняної "лайт"-версії ВОС (важка вогнеметна система) – 122-мм вогнеметної системи "Спека" на базі "Дозору-Б", стало відомо на виставці "Зброя та Безпека-2021".

За розробку ракетної частини системи – виробу РС-122ТБ з термобаричною бойовою частиною та дальністю у 7 км, відповідає ДАХК "Артем", за артилерійську частину (направляючи та інше) - ДП "Шепетівський ремонтний завод", а ходова частина на базі відомого "Дозор-Б" створюється фахівцями ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова".

Спека
Легка мобільна вогнеметна система "Спека" на базі ТКБМ "Дозор-Б" у бойовому положенні

У серпні цього року вперше було показано прототип української легкої ВОС. Тоді ж було повідомлено про успішні випробування термобаричної бойової частини реактивного снаряда.

РС-122ТБ Спека
ТТХ 122-мм реактивного снаряда РС-122ТБ "Спека" з термобаричною головною частиною на виставці "Зброя та безпека".

Президент Компанії - Голова правління ДАХК "Артем" Володимир Зімін повідомив, що за планом, вогневі випробування нового реактивного снаряда РС-122ТБ можуть відбутися вже до кінця 2021 року.

Вогнеметна система "Спека" за новою схемою маскувального фарбування ЗСУ
Читайте також: ДАХК "Артем" показав випробування РС-80 з новою бойовою частиною