xcounter
#

Флот США розгорне свої "прибережні бойові кораблі" в Тихоокеанському регіоні

3001
Для початку, чотири кораблі такого типу будуть доправлені до Сінгапуру
Для початку, чотири кораблі такого типу будуть доправлені до Сінгапуру

Американські ВМС хочуть перетворити свої "проблемні" кораблі на "гнучкий інструмент реагування"

Пентагон шукає способи, як посилити військово-морську присутність Сполучених Штатів Америки в Тихоокеанському регіоні.

Як один із способів – американські ВМС планують розгорнути у водах Тихого океану свої кораблі класу LCS, вони ж "прибережні бойові кораблі", що належать до типу Indepedence. Мотив такого рішення – зробити кораблі цього класу "гнучким інструментом реагування" на загрози, що можуть виникати в регіоні.

Читайте також: За взірцем Bayraktar TB2: експерти США пропонують "моніторити" авіаносці Китаю за допомогою БПЛА
Кораблі класу LCS створювались як патрульні кораблі "мирного часу", але тепер ці плаводиниці доводиться адаптувати до вимог сучасної війни на морі

Як йдеться в публікації порталу US Naval Institute, США уже і так розгорнули два своїх LCS типу Indepedence у водах Тихого океану: корабель USS Tulsa (LCS-16) зараз діє із опорою на базу в Гуамі, а корабель USS Charleston (LCS-18) – опирається на базу в Сінгапурі.

Відповідно, керівництво американських ВМС просто хоче розвинути уже наявну тенденцію, та й для початку розгорнути чотири кораблі класу LCS на базі в Сингапурі, без створення окремого командування флоту США у цій країні.

ВМС США не перший раз експериментують по темі, як використовувати свої "прибережні бойові кораблі" в умовах сучасної війни на морі

Кораблі типу Indepedence мають потужне озброєння, як однак притаманне більше патрульним, аніж бойовим кораблям – одна 57-мм артустановка, одна 30-мм артустановка, зенітно-ракетний комплекс RIM-116 із вертикальною пусковою установкою на 21 комірку, два вертольоти SH-60. Відповідно, щоб компенсувати прогалини у бойовому потенціалі патрульних кораблі типу Indepedence, керівництво ВМС США хоче опиратись на своїх союзників по НАТО.

"Ахіллесова п'ята" кораблів цього типу - силова установка

Тим більш, що самі союзники по НАТО планують посилювати свою присутність в Тихоокеанському регіоні.До прикладу, Німеччина в серпні планує відправити на патрулювання до вод Тихого океану свій фрегат FGS Bayern (F217). Цей корабель має повернутись на батьківщину з патрулювання у березні 2022 року. При цьому німецький флот протягом наступних двох років планує створити свій пункт базування в тому ж Сінгапурі або ж в Австралії.

Фрегат FGS Bayern (F217) із складу німецьких ВМС
Читайте також: Ізраїль отримав від Німеччини всі чотири корвети проекту Sa’ar 6