xcounter
#

Ізраїль отримав від Німеччини всі чотири корвети проекту Sa’ar 6

2165
Корвети Sa’ar 6 стануть основою ВМС Ізраїлю на наступні 30 років
Корвети Sa’ar 6 стануть основою ВМС Ізраїлю на наступні 30 років

В складі ВМС Ізраїлю ці кораблі німецького виробництва виступатимуть як плавучі платформи для зенітних систем "Залізний купол", які захищатимуть морські родовища енергоресурсів

Проект будівництва в Німеччині чотирьох корветів за проектом Sa’ar 6 для флоту Ізраїлю дійшов до свого логічного фіналу: компанія Thyssenkrupp Marine Systems передала замовнику останні два кораблі цього проекту - INS Atzmaut та INS Nitzachon. Про це розповідає портал European Defence Review.

Церемонія передачі корветів INS Atzmaut та INS Nitzachon замовнику - військово-морським силам Ізраїлю

Нагадаємо, Німеччина та Ізраїль уклали контракт на будівництво корпусів чотирьох корветів проекту Sa’ar 6 в травні 2015 року. Будівництво цих кораблів стартувало через майже три роки – в лютому 2018 році.

Читайте також: Міністр оборони Таран підтвердив, що Туреччина за графіком будує перший корвет Ada для України

Перший корвет INS Magen ВМС Ізраїлю отримали в листопаді 2020 року, другий корвет під назвою INS Oz прибув в Ізраїль у травні 2021 року. Згадані вище INS Atzmaut та INS Nitzachon стали відповідно третім та четвертим кораблем цієї серії.

Ізраїль має мережу морських портів, захищати які - завдання національних ВМС

Варто ще раз наголосити – Німеччина збудувала для Ізраїлю лише корпуси кораблів серії Sa’ar 6, озброєння та радіоелектронне обладнання встановлюватимуть на борт безпосередньо ізраїльські фірми.

Корвети цього проекту складатимуть основу ВМС Ізраїлю в наступні 30 років, та діятимуть в рамках концепції "Коричнева вода", яка передбачає взаємодію флоту та ізраїльських ВПС при захисту морських родовищ енергоресурсів.

Збройні сили Ізраїлю в травні цього року були вимушені захищати свої морські енергодобувні платформи від атак бойовиків ХАМАС

Варто ще раз нагадати характеристики кораблів за проектом Sa'ar 6:

водозаміщення – до 1900 тонн;

довжина корпусу – 90 метрів;

швидкість та дальність ходу – 26 вузлів на годину, 2500 миль;

набір озброєння – одна гармата калібру 76-мм, 16 протикорабельних ракет (ймовірно, Gabriel 5), дві 324-мм торпедні установки, 40 вертикальних пускових установок для системи ППО С-Dome (вона ж "Залізний купол").

Після вводу усіх корветів Sa`ar 6 в бойовий склад флоту ВМС Ізраїлю матимуть 15 кораблів класу "ракетний катер" та "корвет"
Читайте також: Противник – не тільки ХАМАС: яку "корветну програму" веде Ізраїль