xcounter
#

"ФЕД" поставить Туреччині компоненти для нових гелікоптерів та літаків на десятки мільйонів доларів

3277
Зразок важкого ударного гелікоптера T929 ATAK-II на виставці IDEF-2021
Зразок важкого ударного гелікоптера T929 ATAK-II на виставці IDEF-2021

Третій у цьому році контракт з турецькими партнерами був підписаний під час Міжнародної виставки IDEF-2021

Харківське АТ "ФЕД" під час нещодавньої виставки озброєнь у Туреччині підписало черговий контракт з місцевими замовниками.

Ймовірно, мова йде про проектування та виготовлення нових компонентів для важкого турецького ударного гелікоптера ATAK-II.

Читайте також: ​IDEF 2021 – запорізький двигун представлений на стенді TAI

"Розробка і постачання протягом одного року. Це агрегати системи управління польотом гелікоптера і гідравлічні системи", - повідомив Голова правління компанії FED, президент асоціації "Укравіапром" Віктор Попов.

Голова правління "ФЕД" додав, що протягом поточного року підприємство підписало з турецькими партнерами вже три контракти.

TF-X на IDEF-2021
Макет перспективного турецького винищувача п'ятого покоління TF-X на IDEF-2021

"Два контракти - це гелікоптерна тематика. Крім цього, ми беремо участь в програмі TF-X (Turkish Fighter Experimental). Це літак п'ятого покоління, винищувач. Так само це величезна робота, дуже стислі терміни. Важливо, що запланована розробка і постачання. Це означає, що ми повному обсязі завантажуємо своїх інженерів, технологів та виробництво", - зауважив Віктор Попов.

TF-X на IDEF-2021
Макет перспективного турецького винищувача п'ятого покоління TF-X на IDEF-2021

"За сукупністю ці контракти - це понад 20 млн доларів", - додав очільник "ФЕД".

ATAK-II ТВ3-117ВМА-СБМ1В 1 серії
Український двигун ТВ3-117ВМА-СБМ1В 1 серії виробництва компанії "Мотор Січ" поруч з перспективним ударним гелікоптером ATAK-II на виставці IDEF-2021

Також він висловив переконання, що для підприємств української авіаційної промисловості міжнародна виставка IDEF-2021 була успішною.

"Основні наші гравці підписали хороші контракти", - відзначив Віктор Попов.

ТВ3-117ВМА-СБМ1В 1 серії
Банери з технічними характеристиками двигуна ТВ3-117ВМА-СБМ1В 1 серії з виставки IDEF-2021

Нагадаємо, дещо раніше генеральний директор "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв повідомив, що в рамках угоди з турецьким розробником Turkish Aerospace Industries (TAI) зі створення перпективного ударного гелікоптера ATAK-II, українським підприємствам запропоновано "зробити редуктор і все інше, необхідне для гелікоптера, крім фюзеляжу".

ТВ3-117ВМА-СБМ1В 1 серії
АТ "Мотор Січ" підписало контракт з компанією Turkish Aerospace Industries (TAI) на постачання 14 турбовальних двигунів - відповідне повідомлення було оприлюднено 29 червня 2021 року / Фото: Twitter-аккаунт компанії TAI

Своєю чергою, у червні ц.р. запорізька приватна компанія підписала угоду на постачання 14 турбовальних моторів для турецьких гелікоптерів важкого класу.

Читайте також: ​IDEF 2021: керівник компанії STM розповів про участь в оборонних проектах в Україні та Пакистані (відео)